5 ilçede 12 maden sahası için ihale açıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. 5 ilçede 12 maden sahası için...

5 ilçede 12 maden sahası için ihale açıldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2022 Cuma - 11:57Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma - 12:00
5 ilçede 12 maden sahası için ihale açıldı

Denizli’nin beş ilçesindeki maden sahaları ihaleye çıkarıldı. İkinci ve dördüncü grup madenler için açılan ihalede yer alan sahalar, ağaçlandırma ve genel avlak alanı içinde yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye genelinde 285 maden sahası için ihale açtı. İhaleye çıkarılan maden sahalarından 12’si Denizli’de bulunuyor. Acıpayam’da 3, Bekilli’de 3, Tavas’ta 3, Civril’de 2 ve Honaz’da 1 maden sahasını kapsayan ihale 13 Ekim Perşembe günü Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde yapılacak. İhale saat 09.00’da başlayacak.

İHALE BAŞVURUSU

İlan edilen sahalara yapılacak başvurularda, teklif mektubu ve ihale teminatını ayrı ayrı kapalı zarflar içinde, zarfın üzerine gerçek kişiler için, ihale edilecek sahanın ili, erişim no, müracaatçının adı soyadı, T.C. kimlik no, varsa vekilin adı soyadı, T.C. kimlik nosu, tüzel kişiler için ihale edilecek sahanın ili, erişim no, unvanı, vergi no, vergi dairesi, varsa vekilin adı soyadı, T.C. kimlik no bilgilerinin yazılması istendi.

İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak.

DENİZLİ’DE İHALE EDİLECEK MADEN SAHALARI

Acıpayam, Bekilli, Çivril, Honaz ve Tavas ilçelerinde ihaleye çıkarılan sahalar ikinci ve dördüncü grup madenleri kapsıyor. İhaleye çıkarılacak sahalardan 6'sının ruhsat durumu arama, 6'sının ruhsat durumu işletme olarak gösterildi.

AĞAÇLANDIRMA VE AVLAK SAHASINDA

Beş ilçede ihaleye çıkarılan maden alanları, genel avlak (yaban hayatı koruma) ve ağaçlandırma sahasında yer alıyor. Bu nedenle ihale edilecek sahalarda çalışmanın izin alınarak yapılması gerekiyor.