Üç mahallenin altyapı temeli atıldı – D20Haber
16.05.2025, Cuma
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Üç mahallenin altyapı temeli atıldı

Üç mahallenin altyapı temeli atıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2022 Perşembe - 12:02Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe - 12:04
Üç mahallenin altyapı temeli atıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesince Pamukkale’nin üç mahallesinde gerçekleştirilecek altyapı yatırımına başlandı. Temeli atılan kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu tahliye hatlarının toplam uzunluğu 175 kilometre olarak açıklandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (DESKİ) Kayıhan, Asmalıevler ve Hürriyet mahallelerinde içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı yenileyeceği, ilk kez yağmur suyu hatları döşeyeceği toplam 175 kilometrelik altyapı yatırımının temel atma töreni yapıldı.

Kayıhan Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki törenin açılış konuşmasında, şehirlerin altyapısının her türlü afetlere hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çekti. Aksi durumda afet etkilerinin bambaşka boyutlara taşındığını söyledi.

“ALTYAPI MEŞAKKATLİ BİR İŞ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, altyapının önemini vurguladığı konuşmasında “Altyapı çok meşakkatli, zor bir iştir. Bir şehirde altyapı yoksa üste ne yaparsanız yapın hiçbir anlamı ve kıymeti yoktur. Altyapı yoksa sorunları çözülmüş bir şehirden bahsedemeyiz” dedi.

Denizli’de 2004 yılı öncesine dek altyapı konusunda sistemli, planlı bir çalışma yürütülmediğini kaydeden Zolan, bu konuda 2004 tarihinin bir milat olduğunu ifade etti. Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün şehrimizde nerede bir köprülü kavşak, yaya üst geçidi, büyük parklar, yüzme havuzları, sosyal tesisler, doğalgaz görüyorsanız, birçok mahallemizde altyapıyla ilgili sorunların çözüldüğünü görüyorsanız bunları yapan AK Parti iradesi, AK Parti belediyeciliğidir. 2004’ten sonra yapılan her eserde bu şehirde AK Parti belediyeciliğinin mührü vardır.”

“ALTYAPI CESARET İSTER”

Zeybekci’nin milletvekili seçilmesinin ardından bayrağın kendisinin devraldığını anımsatan Zolan “Aynı heyecanla milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun geriye dönüp baktığımızda birçok güzel eserler bıraktık. Altyapı cesaret, sabır ve destek ister. Bu üçü bir araya geldiğinde altyapı yapılabilir, şehirde güzel hizmetler gerçekleşebilir. Denizli’de yaşayan kardeşlerimiz bize inandı, destek oldu, her zaman yanımızda oldular. Bize güveniyorlardı. Altyapıya giren belediye başkanına ‘şaşkın’ diyorlar ya biz o şaşkın ifadesini alıyoruz, milletine sevdalı olan, geleceğini inşa etmek isteyen, vatanını, bayrağını seven belediye başkanları bir şehirde altyapı yoksa önce altyapıdan başlar. Bu bir sevdadır, şaşkınlık değildir. Biz bu şehre en güzelini yapmaya gayret ettik” diye konuştu.

“9 BİN KİLOMETRE ALTYAPI YAPILDI”

Denizli’de 2008 yılından bu yana yapılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının 9 bin kilometreyi geçtiğini, Denizli’den Japonya’ya uzanan bir altyapı hattı döşediklerini belirtti. Zolan, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin DevamıReklam




“KİŞİ BAŞINA EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYE”

“Bugün şehrimiz, birçok mahallemiz altyapı sorununu çözdü. Türkiye’nin en temiz suyunu vatandaşlarımıza sunduk. Yenidoğan bebeğe verilebilecek düzeyde suyumuz temiz. Ben evimde çeşmeden su içiyorum. 2021 yılı sonuna dek yapılan yatırım sıralamasında kişi başına en çok yatırım yapan belediye Denizli Büyükşehir Belediyesidir. Bu bir rekordur. Kendi geleceğini, ikbalini düşünen belediye başkanı bu işe girmez. Şehrinin geleceğini düşünen belediye başkanı altyapı yapar. Çünkü biz bu millete sevdalıyız. Kendi ikbalimizi geleceğimizi değil, şehrimizin geleceğini düşünüyoruz. Üç mahallemize toplam 175 kilometre içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşenecek.”

 

TİN: DENİZLİ’YE GIPTAYLA BAKILIYOR

Milletvekili Şahin Tin ise, böylesine önemli yatırımları görmekten dolayı Denizlili olmaktan gururlandığını belirtti. Tin, “Denizli’nin geçmişten bugüne geldiği noktaya herkes gıptayla bakıyor. Milletvekillerimizden belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimizden il teşkilatımıza, il başkanımıza, mahalle başkanımıza kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bundan dolayı gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 20 yıldır AK Parti iktidarıyla yerel yönetimler bugün en güçlü seviyesine ulaşmıştır ” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ: “DENİZLİ KAZANACAKSA KAYBETMEYE HAZIRIZ” DEDİ

Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2011 yılında belediye başkanlığı görevi devrettiği Osman Zolan’ın bir yarışçı gibi bayrağı dalgalandırıp Denizli’nin layık olduğu hizmet destanları yazdığını söyledi. Zeybekci, şunları kaydetti:

“Eski siyasiler, ‘bu işler akıllı adamların işi değildir’ der. Millet sevdalıları için akıl oysa evet biz akıllı değiliz, deliyiz biz bu milletin sevdalısıyız. 2008 yılında şehrin kadim noktalarına girdiğimizde ‘Açtığın çukurda gömülüp kalacaksın, başaramayacaksın, 2009 seçimlerini kaybedeceksiniz’ dediler. Cevabımız ‘Denizli kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız’ dedik. 2004 yılında bir söz vermiştik, ‘Denizli hak ettiğini alacak’ dedik. Türkiye’de ilk defa düktil çelik boruları kullandık. 50 sene sonra çocuklarımız su sıkıntısı çekmesin dedik, asla kirlenme ihtimali olmayan Honaz Dağı’nın tepesine Akbaş Barajını yaptık. Hizmetlerinden dolayı çok değerli kardeşim Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, meclisine, ilçe belediye başkanımıza, il başkanımıza ve teşkilatımıza, Cumhur İttifakı MHP İl Başkanımıza ve teşkilatına, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlarına Denizli’miz adına Allah sizden razı olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde üç mahallenin alt yapı yatırımlarının temeli atıldı.