Büyükşehirden Çardak’a atık su arıtma tesisi – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden Çardak’a atık su arıtma tesisi

Büyükşehirden Çardak’a atık su arıtma tesisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2022 Salı - 10:52Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı - 10:52
Büyükşehirden Çardak’a atık su arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünce, Çardak’ta inşa edilecek doğal atık su arıtma tesisi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

İlçenin Söğütlü Mahallesi’nde, atık suların çevreye ve doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması amacıyla doğal atık su arıtma tesisi inşası için DESKİ tarafından çalışmalara başlandığı duyuruldu. 7.500 metrekare alana kurulması planlanan tesiste, Söğütlü ve Söğütözü mahallelerinin atık sularını arıtılacak.

Yapılan açıklamada, “Günlük ortalama 176 metreküp atık suyu arıtılacak. Tesis, çevre ekolojisi ile uyumlu olacak ve  doğal bileşenlerle atık suyu arıtacağı için elektrik enerjisine ihtiyaç duymayacak. İşletme maliyeti ise yok denecek kadar az” denildi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Çevre yatırımlarının önemini dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha yaşanabilir bir Denizli için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Zolan, “Çardak ilçemizin Söğüt Mahallesi’ne de doğal atık su arıtma tesisi kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızın nerede neye ihtiyacı varsa gidermek için gece gündüz gayret ediyoruz. Denizlimize güzellikler kazandırmaya, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu güzellikleri şehrimize kazandırırken bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.