Şevik: Tarihi camiyi çevreleyen dükkanlar yıkılacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Tarihi camiyi çevreleyen dükkanlar yıkılacak

Şevik: Tarihi camiyi çevreleyen dükkanlar yıkılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:15Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba - 14:31
Şevik: Tarihi camiyi çevreleyen dükkanlar yıkılacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tarihi Çarşı Cami’nin çevresinde bulunan dükkanların, Kültür Ringi Projesi kapsamında yıkılacağını söyledi.

İlçede devam eden Kültür Ringi Projesi hakkında konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamasının sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda Çarşı Sokak’ta çalışmalar tamamlanırken, Osmanlı dönemine ait Tarihi Çarşı Cami’nin görünürlüğünün sağlanması amacıyla etrafındaki dükkanların yıkılması planlanıyor.

Yıkım izni verilmesi ile ilgili olarak ilçeye gelen Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ve beraberindeki heyet, Şevik’i ziyaret etti. Şevik, “Dükkânlar yıkıldığında caminin çehresi açılacak ve görünürlük kazanacak” dedi.

Çarşı Meydanı’na eski hareketliliğini kazandırmayı hedeflediklerini belirten Şevik, “Meydanda görüntü kirliği oluşturan iki adet yeni yapı mevcut. Bu binaların kamulaştırılması için karar aldık. O binalar yıkılarak meydana kazandırılacak. Böylelikle tarihi çarşı yeniden eski hareketliliğine kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Çarşı Meydanı’nda yapımı tamamlanan süs havuzu çevresinde, meydanın tarihi dokusuna uygun düzenleme yapılacağını kaydeden Şevik, “Havuzun çevresinde düzenleme yapılacak. Üstü ahşap ile kapatılacak. Taş ile ahşabın mükemmel uyumunu burada göreceğiz. Çalışmalar tamamlandığında Tarihi Çarşı Camisi ve meydan ilçe turizmine yeni bir hareketlilik katacak” ifadelerini kullandı.

Eski dönemlerde meydanda tüccarların konaklaması için çok sayıda han bulunduğunu, ancak bunlardan yalnızca birisinin günümüze ulaştığını dile getiren Şevik, “Alt katında atların üst katlarda tüccarların konakladığı hanlardan yalnızca bir tanesi ayakta kalmış. Burasını da turizme kazandırmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.