Denizli’ye Bölge Adliye Mahkemesi kurulacak – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli’ye Bölge Adliye Mahkemesi kurulacak

Denizli’ye Bölge Adliye Mahkemesi kurulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:14Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:14
Denizli’ye Bölge Adliye Mahkemesi kurulacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli’ye bölge adliye mahkemesi kurulacağını, kuruluşla ilgili kararı imzaladığını açıkladı.

Yerel mahkemelerin verdiği kararın ardından itirazların değerlendirildiği bölge adliye mahkemesi konusunda Antalya'ya bağlı olan Denizli’ye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan sevindiren açıklama. Bozdağ, Denizli ile birlikte Malatya ve Tekirdağ’da bölge adliye mahkemesi kurulacağını bildirdi.

Bozdağ, konuyla ilgili açıklamasında, “Denizli, Malatya ve Tekirdağ'da bölge adliye mahkemeleri kuruyoruz. Böylelikle istinaf süreçlerinin hızlanmasına, yargılama süreçlerinde adaletin zamanında tecellisine önemli katkılar vereceğini ifade etmek isterim” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de konuyla ilgili “Denizlimize Bölge Adliye Mahkemesi kurulma kararı Adalet Bakanımız Sn. Bekir Bozdağ tarafından imzalandı. Alınan bu karar ile ‘istinaf’ süreçleri hızlanacak, yargılama süreçlerinde ‘adaletin zamanında tecellisine’ önemli katkılar sunulacaktır. Hayırlı olsun” paylaşımını yaptı.