DTO üyeleri, Barselona Gıda Fuarı’na katıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO üyeleri, Barselona Gıda Fuarı’na katıldı

DTO üyeleri, Barselona Gıda Fuarı’na katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2022 Perşembe - 17:05Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe - 17:21
DTO üyeleri, Barselona Gıda Fuarı’na katıldı

Denizli Ticaret Odası (DTO) 5, 6, 12 ve 22. meslek komitelerinde yer alan 29 üye, Barselona’daki Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı.

DTO’nun gıda sektöründe faaliyet gösteren 29 üyesi, Alimentaria Barcelona 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı. Fuarda sektörleriyle ilgili son gelişmeleri gözlemleme olanağı bulan heyet, Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası üyeleriyle de iş birliği toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Türkiye’nin Barselona Ticaret Ateşeleri Mehmet Örnek ile Nurdan Çamlıbel Aydın ve Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası'nı temsilen gelen Font Yıldız Uluslararası Hukuki Danışmanlık Ofisi'nden Yusuf Demirbilek de katıldı.

T.C. Barselona Başkonsolosu Selen Evcit ileTürkiye’nin Barselona Ticaret Ateşesi Mehmet Örnek, bu sene Türkiye’nin onur konuğu olduğu 23. Alimentaria Barcelona 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nda DTO heyetine eşlik ederek, gıda sektörü ve fuarda yer alan Türk firmaları hakkında bilgi verdi. DTO Başkanvekili Hasan Aracı da Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, verimli bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını belirterek, “Üyelerimizin uluslararası rekabette yer alabilmeleri, sektörlerindeki yeniliklerden, teknolojideki son gelişmelerden haberdar olabilmeleri için yurt içi ve yurt dışı fuarlara ilgili sektörlerimizden geniş heyetlerle çıkarma yapmaya devam ediyoruz. Üyelerimizin yüzü yeniliğe ve gelişime açık. Girişimciliğini bu tür organizasyonlarla tazeleyerek, çalışkanlığını motive etmek ve verimi artırmak istiyoruz. Belli başlı sektörlerimizin de ötesinde uluslararası pazarda çok daha fazla sayıda sektörle yer alabilmeleri için uğraşıyoruz. Onlardan talep oldukça da bunun için her türlü imkânı seferber ediyoruz. Ülkemiz, İspanya’daki bu fuarın bu sene onur konuğuydu. Üstelik bu fuar, tarımsal kaynaklı yiyecek, içecek ve gastronomi endüstrisinde en gelişmiş uluslararası profesyonel organizasyon. O nedenle, firmalarımızın katılım sağlaması önemliydi” dedi.

Coronavirüs salgının ardından bu yıl ilk kez düzenlenen fuara Türkiye'den 45 firma katıldı. Fuarın girişine Türkiye hakkında bilgilendirme kuleleri yerleştirildi. Bu kulelere konulan QR kodlarını telefonlarıyla okutan ziyaretçiler, oluşturulan sanal pavilyonu gördü ve fuara katılan Türk firmaları hakkındaki tüm bilgileri en hızlı ve detaylı bir şekilde aldı.

İspanya Kralı 6. Felipe, açılışını gerçekleştirdiği fuarda Türk firmalarının stantlarını gezdi. Türk firmaları, bu fuara özellikle Latin Amerika pazarı için de katılıyorlar.