Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarından 18 Mart konseri – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarından 18 Mart konseri

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarından 18 Mart konseri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mart 2022 Cumartesi - 12:15Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi - 12:26
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarından 18 Mart konseri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümüne özel konser düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Müziği Korosu, Şef Ahmet Nuri Çağdaş’ın yönetiminde kahramanlık türküleri, ağıtlar ve şiirler seslendirdi. Konser esnasında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da Çanakkale Zaferi’ni anlatan gösterileri sahneledi. izleyicilerin okunan şiirler ve ağıtlar nedeniyle duygusal anlar yaşadığı gözlemlendi.

DENİZLİ’DEN 2514 ŞEHİT

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, bu özel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Değirmenci, "Şehitlerimizi anıyoruz. 250 bin Mehmetçiğimiz, Kudüs’ten Şam’a, Saraybosna’dan Bakü’ye coğrafyamızın her tarafından şehitlerimiz var. Denizli’den de 2bin 514 şehidimiz var. İsimlerini tespit ettik, İncilipınar Parkı’nda isimlerini sizlerle paylaştık. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Çanakkale öyle bir zafer ki, Türk milletine kurtuluş yolunu açan, Yarbay Mustafa Kemal’den Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu millete hediye eden bir zaferdir " diye konuştu.