Denizli için Meteorolojiden bir kez daha “sarı kod” ile uyarı yapıldı. Kuvvetli sağanak yağış ve karla karışık yağmur beklendiği, yükseklerde kar yağışı görüleceği belirtilerek, vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almaları istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son analizlerin ardından, aralarında Denizli’nin de bulunduğu çok sayıda il için “sarı kod” ile uyarı bildiriminde bulunuldu.
Denizli ile ilgili hava tahmininde, “Beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Kütahya’da kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların bölgenin batısında Salı (08.02.2022) günü öğle saatlerinden sonra, doğusunda akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, kar yağışı alan yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.
Vali Ali Fuat Atik de meteorolojik uyarının ardından sosyal medyada “Denizlimizde beklenen ara ara kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışına karşı ilgili birimlerimiz tüm tedbirlerini alıyor. Vatandaşlarımızın da uyarıları dikkate alarak tedbirli olmalarını özellikle istirham ediyorum” paylaşımını yaptı.