Bankamatikte unuttuğu 4 bin liraya bir başka müşteri sayesinde kavuştu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Bankamatikte unuttuğu 4 bin liraya bir...

Bankamatikte unuttuğu 4 bin liraya bir başka müşteri sayesinde kavuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2022 Pazartesi - 12:35Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi - 12:43
Bankamatikte unuttuğu 4 bin liraya bir başka müşteri sayesinde kavuştu

Denizli’nin Çivril ilçesinde, yaptığı işlem sırasında paranın tamamını almadan ayrılan 80 yaşındaki Metin Önuçar, ATM’nin haznesinde bıraktığı 4 bin lirasına para çekmek için gelen bir başka müşterinin sayesinde kavuştu.

Bir bankanın Çivril şubesine emekli maaşını çekmeye giden Metin Önuçar, işlem için birkaç tuşa dokundu. ATM’nin haznesinden çıkan paranın bir bölümünü alarak ayrıldı. Ancak çekmek istediği tutar aldığı paradan fazla olduğu için devamında hazneye yeni para geldi.

Bu sırada aynı ATM’ye para çekmek için Muhammed Yusuf Durmuş geldi ve haznede para gördü. Parayı alıp bankanın görevlilerine teslim etti.

Evde fişi kontrol ettiğinde çekilen miktarın 8 bin lira yazdığını gören ve banka şubesine gelen Metin Önuçar’a yapılan kontrollerin ardından parası teslim edildi. Önuçar, “Birkaç tuşa bastım. İstediğim limiti çekemeyeceğim gibi bir uyarı gördüm. Makine istediğim tutarın yarısını verdi. Bu kadar verecek diye gittim. Namazdan sonra fişi kontrol edince çekilen 8 bin lira yazdığını gördüm. Bankaya gidip güvenliğe durumu anlattım. O da bana ATM’de 4 bin lira para unutulduğunu söyledi ve kontrolleri yaparak paramın kalan yarısını teslim etti” dedi.

Muhammed Yusuf Durmuş ise paranın sahibine ulaştığını iş yerine yapılan ziyaretle öğrendi. Durmuş, “Harçlık çekmek için ATM’ye gittiğinde cihazda para olduğunu gördüm. Cihazın etrafında biri var mı diye baktım kimseyi göremeyince parayı ve bilgi fişini aldım. Banka kapısını çaldım, güvenlik öğle arası olduğu için işlem yapmadıklarını söyleyerek açmak istemedi. Israr edince açmak zorunda kaldı. Parayı ve bilgi fişini vezneye teslim ettim, bilgilerimi ve telefon numaramı da verdim herhangi bir bilgi isterlerse diye. Sonra parayı saydı ve teslim alarak bana gidebileceğimi söyledi. Para daha sonra sahibine ulaşmış” diye konuştu.