Aktif Yaş Alma Kursları’na katılanlar hem öğreniyor hem de üretiyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Aktif Yaş Alma Kursları’na katılanlar hem...

Aktif Yaş Alma Kursları’na katılanlar hem öğreniyor hem de üretiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2022 Cuma - 10:51Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma - 11:00
Aktif Yaş Alma Kursları’na katılanlar hem öğreniyor hem de üretiyor

Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aktif Yaş Alma Kursları’na katılan 150 kursiyere, uzman eğitmenlerce halk oyunu, resim, su kabağı işlemeciliği ve akıllı telefon ile sosyal medya kullanımı kursları veriliyor.

Sosyal belediyecilik kapsamında hizmete açılan Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki ‘Aktif Yaş Alma Kursları’nda, 50 yaş ve üzeri 150 Merkezefendiliye uzman eğitmenler tarafından halk oyunu, resim, su kabağı işlemeciliği ve akıllı telefon ile sosyal medya kullanımı eğitimleri veriliyor. Merkezin ikinci katında aktif yaş alma kurslarına katılan Merkezefendili kursiyerler dört ayrı salonda eğitimlerini sürdürüyor.

60 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN KURSLAR SÜRÜYOR

Kurslardan yararlanmak isteyenlerin başvurularını şahsen Alzheimer Yaşam Merkezi’nde yapabildiği belirtildi. Merkezefendi Belediyesi tarafından 1200 Evler Mahallesi’ne kazandırılan Aktif Yaş Alma Merkezi’nde de 60 yaş ve üzeri büyükler için kursların sürdüğü ifade edildi.

“İNSAN ODAKLI PROJELER”

İnsan odaklı projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz birçok proje, insan odaklı projeler. Ekip arkadaşlarımızla birlikte ilçemiz ve hemşehrilerimiz için en doğru projeleri, hizmetleri hayata geçirmek adına çalışıyoruz. Selçukbey Mahallemizde hizmet veren Denizli’nin ilk ve tek Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki ‘Aktif Yaş Alma Kursları’nı hemşehrilerimiz için, onların talepleri doğrultusunda açtık. Bu kurslar ile büyüklerimizin kaliteli vakit geçirmelerini ve sosyal yaşamlarını renklendirmeyi amaçlıyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile insan odaklı çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.