Yaylı Çalgılar Festivali başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Yaylı Çalgılar Festivali başladı

Yaylı Çalgılar Festivali başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ocak 2018 Çarşamba - 14:40Güncelleme: 17 Ocak 2018 Çarşamba - 14:45
Yaylı Çalgılar Festivali başladı

Yaylı çalgılarda eğitim görenlerin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform oluşturmasını sağlamayı amaçlayan ve Denizlide ilk defa düzenlenen Yaylı çalgılar Festivali başladı.

Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen festival etkinliklerinin açılışına Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Vali Hasan Karahan, festivalin açılış konuşmasında, kültürel etkinliklerin önemine değinerek, ” Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretim kadrosu, yetiştirdiği öğrencileri ve sahip olduğu imkanlarıyla ilimizin ve bölgemizin önemli ve örnek okullarındandır. Bünyesindeki yetenekli öğrenciler ile gerek ülkemiz düzeyinde gerekse ülkeler arası düzeyde başarılı olabilecek potansiyele sahiptir” dedi.

Değişik illerden üniversite ve lise düzeyinde katılımın olduğu festival 3 gün sürecek ve yaylı çalgı eğitimi alan sanatçılar sahne alacak. Ayrıca atölye çalışmaları gerçekleştirecek.