Denizli şehidin mezarı 59 yıl sonra bulundu ama bilgisi yanlış yazıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli şehidin mezarı 59 yıl sonra...

Denizli şehidin mezarı 59 yıl sonra bulundu ama bilgisi yanlış yazıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ekim 2021 Perşembe - 15:44Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe - 15:55
Denizli şehidin mezarı 59 yıl sonra bulundu ama bilgisi yanlış yazıldı

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kaçakçılarla girdiği çatışmada şehit düşen Denizlili er İbrahim Keçe’nin mezarı 59 yıl sonra bulunup onarıldı. Ancak, mezar taşındaki bilgilerin yanlış olduğu sonradan fark edildi ve mezar başında dua eden ailesine düzeltme sözü verildi.

Suriye sınırında vatani görevini yaparken 2 Mart 1962 yılında kaçakçılarla girdiği çatışmada şehit düşen Denizlili İbrahim Keçe’nin cenazesi, nöbet tuttuğu kulübenin altına defnedildi. İletişim ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle ailesi İbrahim Keçe’nin cenazesinin nereye defnedildiğini öğrenemedi.

Babası şehit düştüğünde 3 yaşında olan Ramazan Keçe, yıllar sonra babasının mezarını bulmak için harekete geçti. Resmi kurumlara yaptığı başvurulardan sonuç alamayan Keçe, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine giderek Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Bekir Kılcı’nın desteğiyle mezarın yerini bulmayı başardı.

Şehit babasının mezarının başında 59 yıl sonra dua eden Ramazan Keçe, mezarın belirgin hale gelmesi için Şanlıurfa Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yetkililerinden yardım ve destek istedi. 2020 yılında bulunan mezar, 2021 tarihinde Şanlıurfa Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün katkılarıyla onarım gördü.

Ancak, mezar taşına yazılan bilgilerde hata geç fark edildi. Denizlili olan şehidin memleketi mezar taşına Şanlıurfa olarak işlendi. Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ile Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Bekir Kılcı, bu hatanın en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

Kendilerine hediye edilen Türk bayrağına alan ve dedesiyle aynı ismi taşıyan İbrahim Keçe, “Şehit dedemin mezarını 59 yıl sonra Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Buket köyünde bulduk. Resmi kayıtlarda yeri tam olarak belli değildi. Bize yardımcı olan Şanlıurfa Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Bekir Kılcı’ya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu kadar yıl sonra mezarını bulduk. Başında bir Fatiha okuduk, onur ve gurur verici. Şehitlerimiz her zaman ve her yerde bizim için önemli, bunun zamanı yok. Biz dedemin mezarını çok geç bulduk ama sonunda mezarın başında bir Fatiha okuma gururuna eriştik. Bu mezarın yapımında bize katkıda bulunan her kim varsa hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.

ŞANLIURFA (İHA)