Denizli’de e-İhracat konferansı düzenlendi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’de e-İhracat konferansı düzenlendi

Denizli’de e-İhracat konferansı düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ekim 2021 Çarşamba - 14:28Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba - 14:40
Denizli’de e-İhracat konferansı düzenlendi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Horoz Lojistik iş birliğiyle “e- İhracat Lojistik Stratejileri Konferansı” düzenlendi.

DENİB’de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan DSV Lojistik CEO’su Ozan Önder, Horoz Lojistik e-İhracat Direktörü Utku Uymaz ve DGM Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eryılmaz, e-ihracat lojistik stratejileri ve sağladığı avantajlar ile gümrük prosedürleri konularında bilgilendirmede bulundu.

E-ihracatın önemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu da, e-ihracatın günümüz ticaret sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“2020 yılında 2,8 milyar kişi online platformlar üzerinden alışveriş yaptı. Dünya nüfusunun 7,5 milyar olduğunu düşündüğümüzde, toplam nüfusun yaklaşık yüzde 40’ının online alışveriş yaptığını görüyoruz. E-ihracattan bahsederken, hızlı teslimatın önemini de vurgulamamız gerekiyor. Çünkü internet kullanıcıları, çok benzer ürünlere dünyanın farklı lokasyonlarından ulaşabiliyor. Bu noktada, hızlı ve kaliteli teslimatın fark yarattığını ifade edebiliriz. 300 kg ve 15 bin euroya kadar gümrük beyannamesi açılmadan ‘elektronik ticaret gümrük beyannamesi’ sayesinde gönderilerimizi mikro ihracat kapsamında yurt dışına sevk edebiliyoruz. Mikro ihracatın toplam ihracatımız içindeki payı her geçen sene biraz daha artıyor. Bu noktada, ihracatçılarımızın rekabetçiliklerini artırmak için lojistik sistemleri, tedarik sistemleri gibi başlıkların çok önemli olduğunu biliyoruz.”