Denizli Valiliği, il genelinde devam eden orman yangını olmadığını, Buldan ve Tavas’ta soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı.
Denizli’de, 2 Ağustos’tan bu yana Buldan, Tavas ve Sarayköy’de orman yangını çıktı. Denizli Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, devam eden bir yangının olmadığı ancak soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yangınlar nedeniyle boşaltılan bir yerleşim yerinin olmadığının aktarıldığı açıklamada şöyle denildi:
“1-02.8.2021 (Pazartesi) günü İlimiz Buldan İlçesi Türlübey mevkiinde çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.
2-03.8.2021 (Salı) günü ilimiz Tavas İlçesi Pınarlık mevkiinde çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.
3-04.8.2021 (Çarşamba) günü İlimiz Sarayköy İlçesi Yeşilyurt mevkiinde çıkan Orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür.
4-04.8.2021 (Çarşamba) İlimiz Tavas İlçesi Tekkeköy mevkiinde çıkan Orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür.
5-04.8.2021 (Çarşamba) İlimiz Buldan ilçesi Karaköy mevkiinde (Güney İlçesi sınırı) çıkan Orman yangını tamamen kontrol altına alınarak söndürülmüş, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.
Halen Denizli ilimiz sınırları içerisinde devam eden alevli bir yangın bulunmamakta olup, devletimizin tüm imkânları seferber edilerek, halkımızın da üstün gayretleri ile orman yangını meydana gelen alanlarda, soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir.
Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde yangın söndürme helikopteri ile tüm alanlar havadan kontrol edilmektedir.
İlimizde şu ana kadar meydana gelen orman yangınları sebebi ile etkilenen, maddi zarar gören ve boşaltılan yerleşim yeri bulunmamaktadır.
Bu vesileyle, Denizli ilindeki orman yangınları ve diğer hususlar ile ilgili olarak sadece Valiliğimizden yapılan açıklamalara itibar edilmesini önemle rica ederiz.”