ÖDP Denizli il yöneticisinin cenazesinde bayrak gerginliği – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. ÖDP Denizli il yöneticisinin cenazesinde bayrak...

ÖDP Denizli il yöneticisinin cenazesinde bayrak gerginliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 23:52Güncelleme: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 23:52
ÖDP Denizli il yöneticisinin cenazesinde bayrak gerginliği

ÖDP Denizli il yöneticisi Cemal Göktaş’ın cenazesi ve tabutun üzerine Devrimci Yol’u simgeleyen ve bayrak olduğu iddia edilen bir örtünün konulması gerginlik yarattı. İYİ Parti yöneticilerinin “PKK bayrağı” açıklamalarını ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban “provokasyon” olarak nitelendirdi. Taziye çadırı nedeniyle eleştirilen Pamukkale Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Gürlesin de “Ucuz siyaset peşindeler. Cenazeden, terör üzerinden medet umanlara yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

ÖDP il yöneticisi Cemal Göktaş, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Servergazi Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Son kez evine getirilen Göktaş için, her cenazede olduğu gibi Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerince taziye çadırı kuruldu. Bu arada arkadaşları tarafından tabutuna Devrimci Yol’un simgesi olan örtü konuldu. Bu da Denizli’de tartışmalara ve gerilime yol açan gelişmelerin fitilini ateşledi. Tepkiler üzerine her iki belediye taziye çadırlarını kaldırdı.

ÖZTÜRK’TEN ÇOK SERT PAYLAŞIM

Göktaş’ın tabutunu kaplayan örtüyü terör örgütü PKK’nın sözde bayrağı olarak nitelendiren İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk, sosyal medya hesabından “Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyeleri ne zaman HDP ye geçti de PKK bayrağı ile cenaze kaldırılan yerde taziye çadırı hizmeti veriyor? (Not; İlk paylaşım saatinden 1,5 saat sonra emniyet ‘den verilen bilgiye göre cenaze üzerindeki bayrak PKK bayrağı değilmiş)” paylaşımını yaptı.

İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı da paylaşımında, “Tabutun üzerinde duran bez parçasının PKK bayrağı olduğu açık. Pamukkale Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesidir. Hiçbir terör örgütüne ait propagandaya ne belediyeler ne de emniyet kuvvetlerimiz müsaade etmemelidir. Bu yanlışın, Ege'nin gözbebeği ilimizdeki ve Pamukkale ilçemizdeki bu aymazlığın hesabı verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

ÇOBAN: PKK BAYRAĞI DİYE PAYLAŞIM PROVOKATÖRLÜKTÜR

Cemal Göktaş’ın cenazesinin Çakmak Mezarlığı’nda toprağa verilmesinin ardından açıklama yapan ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban ise, “Bizler İYİ Parti gibi partilerin provokasyon amacıyla neler yapabileceğini biliyoruz. Rusya konsolosluğu diye Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlatan dünyadan, Türkiye’den bihaber bu kişilerin Devrimci Yol bayrağı için PKK bayrağı diyerek paylaşması provokatörlüktür. İYİ Parti il başkanı Yasin Öztürk’e ve Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin’e akıl fikir, bu provokasyona ortak olan Denizli basınına da gerçek, bağımsız habercilik anlayışı dileriz” dedi.

GÜRLESİN D20HABER.COM’A KONUŞTU

Taziye çadırı nedeniyle eleştirilen Pamukkale Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Gürlesin de D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, cenazelerde insani boyut açısından yerel yönetimlerin taziye çadırıyla hizmet sunduğunu vurguladı. Taziye çadırıyla ilgili talep geldiğini ve kimin olduğunu bilmeden oraya vatandaşa hizmet anlayışıyla taziye çadırı kurulduğunu ifade eden Gürlesin, şöyle konuştu:

“İki belediye iyi niyetle gelen talep üzerine taziye çadırı kurmuştur. PKK bayrağı gibi yorumlar üzerine tepkiler oluştu, biz de halkın galeyana gelmesini önlemek üzere taziye çadırını kaldırdık. Büyükşehir Belediyesi de kaldırdı. Tabutun üzerine konulan paçavranın PKK bayrağı gibi lanse edilmesini şiddetle kınıyorum. İnsanları birbirine düşürmek için ucuz siyaset peşindeler, yazıklar olsun. Siyaset ayağa düşmemeli. Cenazeden, terör üzerinden medet umanlara yazıklar olsun. Fitneyle siyaset yapanlara yazıklar olsun.”