Felç geçirdi, pes etmedi, ayağa kalkıp hayvancılığa başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Felç geçirdi, pes etmedi, ayağa kalkıp...

Felç geçirdi, pes etmedi, ayağa kalkıp hayvancılığa başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2021 Cuma - 13:44Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma - 15:13
Felç geçirdi, pes etmedi, ayağa kalkıp hayvancılığa başladı

Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Ali Erdoğdu, beyin kanaması geçirip felç oldu, 1 yıl yatağa bağımlı yaşadı, gördüğü tedavi ve azmiyle ayağa kalkmayı başardı. Şimdi de İŞKUR desteğiyle hayvancılığa başladı.

Mehmet Ali Erdoğdu, ilkokulu bitirmesinin ardından berberlik mesleğine başladı. Çıraklık ve kalfalığı tamamlayıp kendi iş yerini açtı. Ancak çalışırken beyin kanaması geçirip felç oldu. Bir yıl yatağa bağımlı yaşadı. Beş yıl süren tedavilerin sonrasında ayağa kalktı.

Üç çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesine engelli ve işsiz olarak devam ederken, eşinin yerel gazetede gördüğü İŞKUR desteğiyle kendi işine sahip olma projesini anlatan haberi okumasıyla hayatı değişti. Hayvancılıkla ilgili hazırladığı projenin İŞKUR’dan onay almasıyla işe koyuldu. 2018 yılında 26 küçükbaş koyunla başlayan Erdoğdu, hayvan sayısını 70’e kadar çıkardı.

Yaşadığı süreci anlatan Erdoğdu, “Eşim bana gazetedeki haberi söylediğinde inanmamıştım. Hatta eşime öfkelendim. Ama eşim vazgeçmemiş haberin aslını araştırmış. Onun da desteği ile Denizli İŞKUR’a gittim. Haber doğruydu. Orada yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Çünkü ben 29 yaşında felç oldum. Tedavi sürecinde kendimi iyileştirmeye çalıştım. Hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da üç çocuğumu ve eşimi düşünüyordum. Geçirdiğim rahatsızlık benim ayağımı ve elimi kısmen hala geri vermedi. Artık berberlik de yapamayacaktım. Ancak hayattaki en umutsuz olduğum, artık ne yapacağımı bilmediğim bir zamanda Denizli İŞKUR benim elim ayağım oldu. Bana sağlanan hibe destek ile 26 koyun aldım. Bu hayvanlar bana da çocuklarıma da can oldular. Eşimin ve çocuklarımın da desteğiyle işle ilgili zorlukları daha kolay atlattım” dedi.