Sabiha Nine 1 ineğini kaybetti, 2 ineği oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Sabiha Nine 1 ineğini kaybetti, 2...

Sabiha Nine 1 ineğini kaybetti, 2 ineği oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 09:50Güncelleme: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 10:05
Sabiha Nine 1 ineğini kaybetti, 2 ineği oldu

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, uçuruma yuvarlanarak ölen ineğinin ardından gözyaşı döken Sabiha Nine, milyonlarca kişiyi ağlattı. Onun acısını dindirmek için Tarım ve Orman Bakanlığı ile yardımseverler devreye girdi.Bir ineğini kaybeden yaşlı kadının artık buzağısıyla birlikte iki ineği var.

D20haber.com, dün 70 yaşındaki Sabiha Özel’in ölen ineğinin başında diz çöküp ağladığı fotoğrafı “senin yavruna nasıl bakarız” başlığıyla okurlarına aktarmıştı. Haberi yayımlamamızın ardından yaşlı kadına ulaşmak isteyen yardımseverler telefonla aradı.

YARDIM ZİNCİRİ OLUŞTU

Bu arada haberlerin sosyal medya gruplarında paylaşılmasının ardından adeta yardım zinciri oluştu. Bunun sonucunda kısa sürede Sabiha Özel’e buzağısıyla birlikte bir inek alınarak teslim edildi.

BAKANLIK DA İNEK BAĞIŞLADI

Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı da devreye girip, Sabiha Nine’ye bir inek gönderilmesini sağladı. Bakan Bekir Pakdemirli, dün akşam cep telefonundan görüntülü olarak arayıp, Sabiha Özel’e geçmiş olsun dileklerini iletti.


Tarım İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Merkezefendi İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, birlik müdürü Taner Altınpa, Denizli Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Celal Ceylan, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Devrim Alkaya ve Yaşar Cidem, ineklerin tesliminde hazır bulundu.