PASVAK yemek yerine kuru gıda dağıtacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. PASVAK yemek yerine kuru gıda dağıtacak

PASVAK yemek yerine kuru gıda dağıtacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mart 2020 Salı - 12:19Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı - 12:24
PASVAK yemek yerine kuru gıda dağıtacak

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), ihtiyaç sahiplerinden coronavirüs nedeniyle gelen talepler üzerine yemek yerine kuru gıda dağıtılması kararı aldı.

PASVAK’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, coronavirüs ile ilgili tüm gelişmelerin dikkatle takip edildiği, personelin yemek dağıtımı sırasında bone, eldiven ve maske kullandığı, her eve uğramada eldiven değişimi yapıldığı, dağıtım sırasında mesafe kuralına uyulduğu belirtildi.

Yemek dağıtımında kullanılan sefer taslarının aşevinde deterjan ile yüksek ısıda yıkandığı, dağıtım araçlarının da dezenfekte edildiği de kaydedilen açıklamada, “Göstermiş olduğumuz bu titizliğe rağmen yemek verdiğimiz kişiler, günlük sosyal temas ile ilgili olarak bizlere kaygılarını iletmişlerdir. Yönetim kurulumuz yaptığı değerlendirmede, bulaşma ihtimalini azaltmak bakımından geçici olarak sıcak yemek yerine iaşe yardımına geçilmesinin daha isabetli olacağı kanaatine varmıştır. Dayanıklı ekmek ve et kavurmasını da içeren gıda paketlerimiz iki haftada bir ihtiyaç sahiplerinin kapılarına ulaştırılacaktır” denildi.

Alınan karar gereği, ihtiyaç sahiplerine nohut, makarna, pirinç, bulgur, un, süt, yağ, salça, kavurma ve ekmek dağıtımı yapılacağı ifade edildi.