İpek, Denizli’ye sanayici, spor adamı ve siyasetçi olarak hizmet etti – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. İpek, Denizli’ye sanayici, spor adamı ve...

İpek, Denizli’ye sanayici, spor adamı ve siyasetçi olarak hizmet etti

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2019 Cumartesi - 02:02Güncelleme: 29 Haziran 2019 Cumartesi - 09:46
İpek, Denizli’ye sanayici, spor adamı ve siyasetçi olarak hizmet etti

Ali İpek… Denizli’ye sanayici, spor adamı ve siyasetçi olarak hizmet etti. Ancak yakalandığı amansız hastalık onu aramızdan çekip aldı.

Denizlispor’un efsane başkanlarından Ahmet Dartar döneminde kulüp yönetimine giren İpek, genç yaştan itibaren yeşil-siyahlı renklerin peşinden koştu. Bazen kendi işinin önüne bile geçen sevgiyle Denizlispor’a hizmet verdi. İpek, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda görev yaptığı dönemde Haluk Ulusoy Tesisleri’nin Denizlispor’a kazandırılmasına büyük emek verdi.

İPEK’İN FUTBOLLA GEÇEN YILLARI

Ahmet Dartar başkanlığındaki Denizlispor Yönetim Kurulu’na 1982 yılında giren İpek, uzun yıllar takıma yönetici olarak hizmet verdi. İlk başkanlığını ise 1990-1992 döneminde yaptı. Ardından Haluk Ulusoy ile yakın arkadaşlığı ve futboldaki tecrübesi onu Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) taşıdı. 2007 ile 2004 yılları arasında TFF Yönetim Kurulu Üyeliği yapan İpek, Denizlispor’a bugünkü tesisleri kazandırmada büyük emek verdi.

Federasyon yönetiminden ayrılmasının ardından, Denizlispor’un Süper Lig’de zor günler geçirmesi üzerine yeniden dümene geçti. “Durun daha her şey bitmedi” diyerek, küme düşmesine kesin gözle bakılan kulübün başkanlığına 2006 yılında ikinci kez seçildi. O sezon Denizlispor adeta bir mucizeyi gerçekleştirip ligde kaldı.

İpek, Denizlispor’un son maçta ligde kaldığı, Fenerbahçe’nin ise şampiyonluğu kaybettiği sezon kulüp başkanıydı.

Bu arada, İpek’in TFF Yönetim Kurulu’nda görev yaptığı dönemde Türkiye, futbolda dünya üçüncüsü olmuştu.

İPEK'İN İŞ HAYATI

Ali İpek, genç yaşta girdiği iş dünyasında oluklu mukavva sektöründe faaliyet gösterdi. 1980 yılında ilk üretimini yıkılan Üçgen Çarşısı’nın bulunduğu bölgedeki işyerinde yaptı. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikasını kurdu. Ancak, o dönem ekonomik krize onu iflasa sürükledi. İnatçı ve mücadeleci kişiliğiyle tanınan İpek, zamanla yeniden toparlandı ve Mine Kağıt Ambalaj Sanayi A.Ş.’yi kurdu.

SİYASETÇİ ALİ İPEK

Ali İpek, sanayici ve spor dünyasındaki emeklerinin yanı sıra, siyasetçi kimliğiyle de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına girdi. MHP’den 2014 yerel seçimlerinde aday oldu, ancak seçilemedi.

İKİ ÇOCUK BABASIYDI
Tedavi gördüğü hastanede vefat eden 64 yaşındaki Ali İpek, evli ve iki çocuk (Tuna ve Mine) babasıydı.