Engellilerin askerlik sevinci – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Engellilerin askerlik sevinci

Engellilerin askerlik sevinci

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2019 Perşembe - 13:48Güncelleme: 16 Mayıs 2019 Perşembe - 14:54
Engellilerin askerlik sevinci

Denizli’de 112 engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenlerle bir günlüğüne asker oldu.

Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

'Engelliler Haftası' kapsamında sabah saatlerinde Tugay'a getirilen engelli bireyler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim verilen engelliler, yemin töreni için yerlerini aldı.

TERHİS BELGESİ ALDILAR

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından temsili askerlik görevini ifa eden engelliler, ellerini silah ve Türk bayrağına koyup yemin etti. Yemin töreninin ardından 112 engelliye terhis belgeleri Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, törende yaptığı konuşmada, yaptığı konuşmada, “Bugün, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen temsili askerlik yemin töreninde aramıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şahsım ve 11’inci Komando Tugay Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunarım. Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla, bu günü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi.

ENGELLİ ASKERLERİ KUTLADI

Öztürk, burada bulunmalarından dolayı temsili askerlik görevini yapanları kutlayarak, “Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu iyi bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştireceksiniz, diğer arkadaşlarınız gibi bir gün de olsa askerlik hizmeti yapacak, bu kutsal ocağın faaliyetlerine katılacak, havasını teneffüs edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diğer bir deyişle, bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü, en deneyimli ordusunun birer ferdi olmanın gururunu yaşayacaksınız. Bugün yaşayacağınız bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı düşünüyorum. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz” diye konuştu.

Tören, geçit resmi, silah eğitimi ve atış yapılmasıyla sona erdi. Bu arada aileler, çocuklarıyla kucaklaşıp askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.