Endonezyalı Ni Kadak, Müslüman Oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Endonezyalı Ni Kadak, Müslüman Oldu

Endonezyalı Ni Kadak, Müslüman Oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2018 Salı - 15:26Güncelleme: 20 Kasım 2018 Salı - 15:26
Endonezyalı Ni Kadak, Müslüman Oldu

Denizli'de evlilik hazırlıkları yapan Endonezyalı Widianti Ni Kadak, İl Müftülüğü’ndeki ihtida töreniyle Müslüman oldu ve Sedef adını aldı.

Nişanlısı Yunus Demirci ile evlilik hazırlıkları yapan Endonazyalı Widianti Ni Kadak, Müslüman olma kararını da aldı. İl Müftülüğü’ne yaptığı başvuru üzerine ihtida töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Widianti Ni Kadak'a İslam'ın esaslarını anlatarak, İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgiler verdi.

Törende konuşan Ortanca, “Bir kardeşimizin Müslüman olmasına şahitlik etmemizden dolayı rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Allah katında tek din İslam olduğu bir kez daha gördük. Müslüman olan Widianti kardeşimiz Sedef ismini aldı. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbimden niyazım, Müslüman olan kardeşimize yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin” dedi.

Ni Kadak da Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olmanın heyecan ve mutluluk yaşadığını belirterek, “Beş yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Bu süre içerisinde, İslamiyet’i yakından inceleme fırsatı buldum. İslam Dinin akla, mantığa ve yaratılışa daha uygun olduğunu araştırmalarım neticesinde görerek, Müslüman olmaya karar verdim” diye konuştu.

Müslüman olan Widianti Ni Kadak'a İl Müftü Yardımcısı Ortanca tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı çeşitli yayınlar hediye edildi.