İş insanı Gökşin’den Zolan’a yerli buğdaydan ekmek için “un ofisi” önerisi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. İş insanı Gökşin’den Zolan’a yerli buğdaydan...

İş insanı Gökşin’den Zolan’a yerli buğdaydan ekmek için “un ofisi” önerisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Eylül 2019 Cuma - 12:40Güncelleme: 6 Eylül 2019 Cuma - 13:05
İş insanı Gökşin’den Zolan’a yerli buğdaydan ekmek için “un ofisi” önerisi

İş insanı Ahmet Gökşin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yerli buğdaydan ekmek üretimi yapılması için “un ofisi” kurulmasını önerdi.

Camilerde, 30 Ağustos’taki cuma hutbesinde Atatürk’ün isminin anılmamasına üzerine “Şahsım ve şirketim devlete milyonlarca lira vergi ödüyor, Diyanet’e giden haram olsun” ifadesini kullandığı çıkışıyla geniş kitlelerin desteğini toplayan iş insanı Ahmet Gökşin, bu kez yerli buğday ve ekşi maya kullanarak ekmek üretimi yapılması için Büyükşehir belediyesine yaptığı “un ofisi” kurulması önerisiyle dikkat çekti.

Sosyal medya platformu Denizli Düşünce Kulübü sayfasında “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zolan’a nacizane önerimdir” diye başlayan bir paylaşımda bulunan Gökşin, ekmeğin en önemli beslenme kaynağı olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

“Ekmek; en önemli beslenme kaynagımız ve sofralarımızın vazgeçilmezi..! Ham maddesi buğday ve son yıllarda kalitesi en çok bozulan % 95 ithal tohum kullanılan ürün. Bir un ofisi kursanız , gerçek yerli tohum bugdayından üretilmiş unu, şehrin bütün fırınlarına sadece bu ofis satış yapsa… Endüstriyel mayayı yasaklasanız “ekşi” maya kullansalar. Denizli insanı daha az glutenli, saglıklı ekmek yiyip, sindirim problemi olmadan, hatta bazı hastalıklardan korunmuş olarak yaşar..

Bir başka aşaması belde belediyeleri ile birlikte, yerli tohum (Atalık, Tesbih, Hanım, Narin, Firavun bugdayı) buğday ekimi teşvik edilse, destek verilse, son yıllarda ihmal edilen ülkenin önceliklerinden tarımın gelişmesine ne güzel bir katkı olurdu.

Un, ekmek fiyatları, maliyetleri biraz fazla olabilir, insan sağlığı ve saglıklı nesiller için belediye fazla kısmını sübvanse edebilir. Kaynak da israf, lüzumsuz görsel şov ve yatırımlardan karşılanabilir. Düşünüyorum ki Türkiye ye örnek olurdu...”