Eski hükümlünün hayatı girişimcilik kursuyla değişti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Eski hükümlünün hayatı girişimcilik kursuyla değişti

Eski hükümlünün hayatı girişimcilik kursuyla değişti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2019 Perşembe - 10:37Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe - 11:56
Eski hükümlünün hayatı girişimcilik kursuyla değişti

Denizli’de, İŞKUR’un düzenlediği girişimcilik kursu, eski bir hükümlünün hayatını değiştirdi. İŞKUR desteğiyle süt sığırcılığına başlayan Eyüp Koyuncu, aylık 600 litre süt üretilen işletmenin sahibi oldu.

Eski hükümlü Eyüp Koyuncu, cezaevinden çıktıktan sonra yeniden hayata tutunabilmeye çalışırken, İŞKUR’un hibe desteği yaptığını öğrendi. İŞKUR İl Müdürlüğünün yolunu tutan Koyuncu, burada yaptığı görüşmenin ardından 4 günlük eğitime katıldı. Eğitimin sonunda kendi işini kurma kararını verdi ve girişimcilik kursuna katıldı.

Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan Koyuncu, belgesinin almasının ardından kuruma büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili projesini sundu. Projesinin kabul edilmesinin ardından kolları sıvayan Eyüp Koyuncu, aldığı hibe desteğiyle Pamukkale’nin Goncalı Mahallesi’nde bu yılın şubat ayında 4 büyükbaş hayvanla işletmesini kurdu.

               

Süreci anlatırken kendi işinin sahibi olmanın mutluluğu gözlerinden okunan Koyuncu, “Projemi teslim ettim ve bir süre sonra kabul edildiği haberi geldi. Ne kadar sevindiğimi anlatamam. Bu hem bana ışık hem mahallemde ‘senin iş olmaz’ diyenlere umut oldu. Hatta bu dönemde arkadaşlarımdan biri de beni örnek alarak projesini İŞKUR’a sundu. 4 büyükbaş hayvan ile işletmemi kurdum, bugün itibari ile 7 büyükbaş hayvanım mevcut.” dedi.