Meydanda toplanıp tek tek ezdiler – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Meydanda toplanıp tek tek ezdiler

Meydanda toplanıp tek tek ezdiler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Aralık 2018 Cumartesi - 00:44Güncelleme: 29 Aralık 2018 Cumartesi - 00:46
Meydanda toplanıp tek tek ezdiler

Pamukkale Kaymakamlığı’nın “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkilikte veliler, “Hoşgeldin 2019, Güle Güle Sigara” diyerek, yanlarındaki sigara paketlerini yere atıp tek tek ezdi.

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi’nce hazırlanıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulları ve ilkokullarında yürütülen “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele” Ppojesi kapsamında, farkındalık oluşturmak ve yeni yıla yeni bir başlangıç yapmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda öğrenciler ve velilerinin katılımlarıyla bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, söyledikleri çşarkılar ve ellerindeki dövizler ile büyüklerini sigarayı bırakarak, 2019 yılına güzel bir başlangıç yapmaya davet etti.



YEŞİLAY’DAN DESTEK

Etkinlikte konuşan Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Pamukkale Kaymakamlığı’nın bağımlılıkla mücadelesini desteklediklerini belirterek, “İnsanlarımızın sigara bağımlılığından kurtulmalarını teşvik etmek için güzel bir etkinlik düzenleniyor. Bizim amacımızda insanlarımızın bağımlılıklarından kurutulmalarıdır, onun için buradayız” dedi.



YENİ YILA YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise, dijital ortamda gerçekleştirilen anketle sigara bağımlısı 19 bin 113 kişi belirlediklerini söyledi. Balcıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın önceliğinde devlet politikası halinde gelen tütün bağımlılığı ile mücadeleyi 2 yıldır ilçemizdeki okullarda uygulamaktayız. Öğretmen ve öğrencilerimizi öncelediğimiz her çalışmada önemli mesafeler alıyoruz. Pamukkale eğitim camiası gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyor. Şu anda 3 bin 400 velimiz bize doktor kontrolünde sigarayı bırakmak istediğini bildirdi. Velilerimiz yoğun şekilde sigara bırakma polikliniklerinden randevu almaya başladı. Bugün düzenlemiş olduğumuz etkinlikle de yeni bir yıla girecek olmamızın sigarayı bırakmak için güzel bir başlangıç olabileceğini düşündük. Sigarayı bıraktırmanın zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Bunun için 2 insanımız dahi sigarayı bırakmasını başarabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz” diye konuştu.