Tavuğu konuşturan doktor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Tavuğu konuşturan doktor

Tavuğu konuşturan doktor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2019 Perşembe - 13:56Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe - 13:58
Tavuğu konuşturan doktor

Denizli’nin Çameli ilçesinde insanlara şifa dağıtan aile hekimi Dr. Özcan Özçelik, doğa ve hayvan sevgisiyle de tanınıyor. Beslediği hayvanlara saatlerce zaman ayıran Özçelik, onlarla konuşuyor. Bunun karşılığını da tavuğun verdiği yanıtla alan Dr. Özcan Özçelik, kümesin bulunduğu yere “Tavukiye Caddesi” diye levha dikmeyi de ihmal etmedi.

Soğuk-sıcak, yağmur-kar demeden ilçenin mahallelerine ulaşarak şifa dağıtan Dr. Özcan Özçelik, aynı zamanda doğaya olan tutkunluğu, hayvan sevgisiyle de tanınıyor. İçinde taş konağın da yer aldığı geniş bahçesinde çeşitli ürünler yetiştiren Dr. Özçelik, burada hobilerini de gerçekleştirebiliyor.

Bağlama çalmaktan kitap yazarlığına hobilerine zaman ayırmaktan ayrı bir keyif alan aile hekimi için Çamelililer, “on parmağında on hüner var” yarımını yapıyor. Haksız da sayılmazlar. İşte bunun en son örneği tavuğu konuşturması.

Kendisinin büyüttüğü tavukları sabah ve akşam kendi elleriyle besleyen Dr. Özcan Özçelik, aynı zamanda onlarla konuşuyor. Bunun karşılığını da tavuğu konuşturarak alan tıp doktoru, “Onlarla birlikte olmak, konuşmak ayrı bir zevk. Ben ‘ne oldu?’ diye soruyorum o da karşılık veriyor” dedi.

TAVUKİYE CADDESİ

Bu arada, biri hukuk fakültesi, diğeri ilkokul öğrencisi iki çocuğunun önerisiyle kümesin bulunduğu yere “Tavukiye Caddesi” levhası diken Dr. Özçelik, bunların sessiz, sakin bir ortamda hoşça vakit geçirebilmek için yapılan aktiviteler olduğunu, hayvan sevgisinin kendisinde ayrı bir yeri bulunduğunu kaydetti.