Denizli’de imamlar, yaşlıları ziyaret ediyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizli’de imamlar, yaşlıları ziyaret ediyor

Denizli’de imamlar, yaşlıları ziyaret ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2018 Cumartesi - 13:53Güncelleme: 28 Temmuz 2018 Cumartesi - 13:53
Denizli’de imamlar, yaşlıları ziyaret ediyor

Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan imamlar, 65 yaş üzerindeki yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor.

Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda Pamukkale Belediyesi, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Müftülüğü ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 65 yaş üstü yalnız yaşayan yaşlıların ziyaret edilmesi uygulamasının sonuçları düzezenlenen toplantıda ele alındı.

Projenin ilk adımı olarak Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan 65 yaş üstü yalnız yaşayan 740 kişi, konutlarında ziyaret edilerek durum tespiti yapıldı. Ardından da kişisel bakım, ev temizliği, eşya desteği, sıcak yemek gibi ihtiyaçları karşılandı. Manevi destek sağlamak amacıyla da 111’i erkek ve 629’u kadın 740 yaşlı camilerde görevli imamlar, eşleri ve müezzinler tarafından ziyaret edildi.

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, “Bazı imamlarımızın listeyle sınırlı kalmayıp mahallindeki diğer yaşlılarımızı da ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Bu ziyaretler kadar önemli diğer vazifemiz, gençlerimize yaşlılarımızın değerini akraba ziyaretinin önemi aşılamak. Bunu başardığımız takdirde yalnız yaşayan yaşlımızın kalmayacağına inanıyorum. Şu anda yaz kuran kurslarına katılan gençlerimiz ile de yaşlılarımızın ziyaret edilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da bu ziyaretlerin yaşlılarda devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettirdiğini, bundan sonra kimsesiz yaşlıları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.