Fenerbahça-Alanyaspor maçının faturası Öztürk ve Tokat’a kesiliyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Fenerbahça-Alanyaspor maçının faturası Öztürk ve Tokat’a...

Fenerbahça-Alanyaspor maçının faturası Öztürk ve Tokat’a kesiliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2020 Çarşamba - 10:55Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba - 10:55
Fenerbahça-Alanyaspor maçının faturası Öztürk ve Tokat’a kesiliyor

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan ve günlerdir spor kamuoyunda konuşulan maçtaki kararlarla ilgili iki hakeme ceza gündemde. Maçı yöneten Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk ile VAR’da görevli Serkan Tokat’ın İstanbuhl’a çağrıldıkları bildirildi.

Milliyet’in haberine göre, 1-1 biten Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçının son dakikasında meydana gelen ve sarı-lacivertli takım yöneticilerinin “penaltımız verilmedi” tepkilerine yol açan pozisyonla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in talimatıyla bir ilk yaşandı ve VAR kayıtları dinlemesi yapıldı. Ardından da VAR’da görevli hakem Serkan Tokat’ın karşılaşmayı yöneten Ümit Öztürk’e Mustafa Pekdemek’in elle oynadığı pozisyonla ilgili uyarı yapmadığı ortaya çıktı.

Spor kamuoyunun gündeminden günlerdir düşmeyen bu pozisyonla ilgili fatura kesilecek ilk ismin Serkan Tokat olacağı, Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk’ün de bir süre dinlendirileceği konuşulmaya başlandı.

Bu arada,Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in  VAR kayıtlarını inceledikten sonra Ümit Öztürk ve Serkan Tokat’ı acele olarak İstanbul’a çağırdığı öne sürüldü.