Uygun: Oruç nedeniyle futbola özgü çalışma yapamıyoruz – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uygun: Oruç nedeniyle futbola özgü çalışma...

Uygun: Oruç nedeniyle futbola özgü çalışma yapamıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2020 Cuma - 17:37Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma - 17:37
Uygun: Oruç nedeniyle futbola özgü çalışma yapamıyoruz

Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, futbolcuların yüzde 80’inin oruç tuttuğunu, bu nedenle futbola özgü çalışma yapamadıklarını, ancak çalışma dönemi en iyi şekilde tamamlayıp lige kadar hazır hale geleceklerini söyledi.

Coronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilmesinin ardından 27 Nisan’da toplanan yeşil-siyahlı futbolcular, lig hazırlıklarını sürdürüyor. Haluk Ulusoy Tesisleri’nde teknik direktör Bülent Uygun nezaretinde çalışan futbolcular, güç depolamaya devam ediyor.

Hazırlık süreciyle ilgili açıklama yapan Uygun, “27 Nisan tarihinde toplanarak çalışmalara yeniden başladık. Önce COVID-19 testinden geçtik. Testlerin negatif çıkması bizi sevindirdi. Ardından Yo-Yo Testi yapıldı. Nabız aralıklarının geri gittiğini gördük. Buna göre çalışma programı uygulamaya başladık. Futbolcularımızın yaklaşık yüzde 80’i oruçlu olduğu için şu anda futbola özgü idman yapamıyoruz. Ara verilen dönemde vücut endekslerini yavaşlatmak ve performans düşüklüğünü engellemek için evde yapılması gereken çalışmalar da yaptırmıştık” dedi.

Böyle dönemlerde her takımın en az 4-6 haftalık zamana ihtiyacı olduğunu kaydeden Uygun, “Uzun süre idman yapılmadığında kas, bağ doku yaralanmaları ortaya çıkar. Önemli sakatlıklar yaşanır. Geride kalan dönemde kuvvet, V02 Max kapasite artırımı ile birlikte özellikle sporcuların psikolojine yönelik antrenmanlar yaptık. Bu konuda Pamukkale Üniversitesi’nden Doç.Dr. Rıdvan Ekmekçi ve Doç.Dr.Ahmet Ağbuğa hocalarımızdan büyük destek aldık. Ağırlık, direnç, pliometrik ve sürat antrenmanları yaptık. Bu dönemi en iyi şekilde tamamlayarak lig başlayana kadar hazır hale geleceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, yeşil-siyahlı futbolculara bugün yapılacak son antrenmanın ardından 2 gün izin verilecek.