Denizli Süper Amatör Lig Ali İpek Sezonu açıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizli Süper Amatör Lig Ali İpek...

Denizli Süper Amatör Lig Ali İpek Sezonu açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Eylül 2019 Pazar - 13:40Güncelleme: 22 Eylül 2019 Pazar - 13:40
Denizli Süper Amatör Lig Ali İpek Sezonu açıldı

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan (ASKF), bir süre önce vefat eden Ali İpek’e jest. ASKF, Denizli Amatör Süper Lig’de 2019-2020 sezonuna Ali İpek’in ismini verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli ASKF ve Denizlispor’un eski başkanlarından Ali İpek’in ismi amatör camiada yaşatılıyor. Denizli ASKF yönetiminin aldığı ve TFF’nin de onayladığı karara göre, Süper Amatör Lig’de 2019-2020 sezonu “Ali İpek Sezonu” ismiyle oynanacak.

Denizli’de Süper Amatör Lig 2019-2020 Ali İpek sezonunu düzenlenen törenle başladı. Akkonak Dr. Samim Gök Stadı’nda, Denizligücü ile Bağbaşı Zeytinköyspor arasında oynanan maçtan önce düzenlenen törene Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcı Erdinç Gündüz, Ali İpek’in damadı Önder Polat, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ve yönetim kurulu üyeleri, Futbol İl Temsilcisi Musa Coşkun, taban birliklerin üyeleri, amatör spor kulüp başkanları ve yöneticilerile çok sayıda sporseverler katıldı. Takımlar da sahaya “Seni Unutmayacağız” yazan pankartla çıktı.

“ALİ İPEK UNUTULMAZ”

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, törendeki konuşmasında, Ali İpek’in ASKF ile Denizlispor’un başkanlığını yaptığını anımsatara, “Denizli futboluna önemli katkıları unutulmaz. Biz de yönetim olarak Ali İpek’in adını Süper Lig’e verdik. O’nun Denizli sporuna verdiği hizmetler saymakla bitmez. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum. Yeni sezonun Ali İpek adına yakışır şekilde centilmence geçmesinin temenni ediyorum” dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise Ali İpek isminin Denizli futbol tarihine mal olduğunun altını çizerek, “Ali İpek bu kente çok büyük hizmetlerde bulundu. Yıllarca omuz omuza Denizli’de  spor camiası için çalıştık. Yakın tarihte kendisini kaybettik. Ama ASKF değerli başkanın adını bu şekilde yaşatması da çok önemli. Yeni sezonda tüm takımlara başarılar dilerim” diye konuştu.

Ali İpek’in damadı Önder Polat da Amatör Süper lige Ali İpek ismi verilmesinin kendilerini duygulandırdığını belirterek,  “Ali İpek isminin verilmesine emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu sezon ona yakışır şekilde geçsin. Ali İpek ismi amatör ruhla yaşasın. Tüm takımlara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu da Ali İpek isminin Denizli için önemini bildiğini söyleyerek, Ali İpek sezonunun hem saha içinde hem de saha dışında centilmence geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından, Denizli Süper Amatör Lig 2019-2020 Ali İpek Sezonu’nun açılışı yapıldı.. Sezonun ilk maçında, Bağbaşı Zeytinköyspor, Denizligücüspor’u 2-1 yendi.