Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2019 Cuma - 11:04Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma - 11:04
Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Denizli’de, geçirdiği beyin kanamasının ardından yaşamını yitiren 48 yaşındaki Mustafa Uyar, bağışlanan karaciğer ve böbrekleriyle 3 kişiye hayat verdi.

Denizli’de, 10 Eylül tarihinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin kanması geçirdiği tespit edilen Mustafa Uyar tedavi altına alındı. Yoğun bakımda 3 gün boyunca yaşama tutunmak için mücadele eden Uyar’ın  tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından aile ile yapılan görüşmeler sonucunda Mustafa Uyar’ın organları bağışlandı. Bunun üzerine İzmir’den gelen ekipler tarafından karaciğer ve 2 böbreği alınarak Ege Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de başlattıkları ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesiyle organ bağışına olan duyarlılığı arttırdıklarını söyleyerek; “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilinçlendirme amacıyla yola çıktığımız proje kapsamında hem kadavradan organ bağış sayısını hem de organ bağışında bulunmayı beyan eden kişi sayısını arttırmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda şuana kadar Denizli’de 9 bin organ bağış sayısına ulaştık. Kadavradan organ bağış sayılarına baktığımızda da 2019 yılında Denizli’de Mustafa Uyar’la birlikte 40 beyin ölümü gerçekleşti ve bunlardan 18’inin organları ailesi tarafından bağışlandı. Rakamlara baktığımızda vatandaşlarımızda organ bağışı konusunda duyarlılığın arttığını görüyoruz. Ben buradan Uyar ailesine baş sağlığı dileyerek, organ bağışında bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.