Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıldı

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2019 Perşembe - 11:20Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe - 11:20
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıldı

Halk Sağlığı Haftası kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

Yenişehir’deki Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, SGK İl Müdürü Mehmet Baltacı, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ekici, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kamu kurumlarının çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş bitiminde  sigara ve madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, bulaşıcı hastalıklar, obezite, kanser taramaları, sağlıklı su tüketimi, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam için hijyen kuralları konularında bilgilendirmelerde bulunulan stantlar ziyaret edilerek organ bağışında bulunmak isteyenlerden bağış alındı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz  bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biridir. Bu nedenle bu hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmek için hareket etmek, düzenli yürüyüş gibi aktivitelerde bulunmak çok önemlidir. Biz de Sağlık Müdürlüğü olarak toplum sağlığının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel ekonomik yükün azaltılması için fiziksel aktivite alışkanlığının ve farkındalığının oluşturulması amacıyla böyle bir yürüyüş etkinliği düzenledik” dedi.