İYİ Parti’de Denizli il yönetimi istifa etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’de Denizli il yönetimi istifa...

İYİ Parti’de Denizli il yönetimi istifa etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2019 Pazartesi - 11:57Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi - 13:23
İYİ Parti’de Denizli il yönetimi istifa etti

İYİ Parti’de Milletvekili Yasin Öztürk ile il yönetimi arasında bir süredir devam eden gerginlik istifaya yol açtı. Öztürk ile bazı yönetim kurulu üyeleri arasındaki küfürleşmeye kadar vardığı iddia edilen telefon konuşmalarının ardından, Hasan Hüseyin Bozkurt başkanlığındaki İYİ Parti İl Yönetim Kurulu istifa etti.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında istifa kararını açıkladı. Atandıkları 20 Şubat’tan bugün geçen süreci “Sayın milletvekili ile yönetim anlayışı farklılıkları oluştu” diye özetleyen Bozkurt, yönetim olarak tüm kurulların istişaresiyle ortak yönetim anlayışını benimsediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini ve çeşitli aşamalardan geçilerek bugünlere gelindiğini söyledi.

“İKİLİ YAPI OLUŞMAYA BAŞLADI”

“Kural ve kaidelere uyulmadı” diyen Bozkurt, giderek ikili bir yapı oluşmaya başladığını, bir tarafta il yönetimi, diğer tarafta milletvekili varmış gibi anlaşılmaların görülmeye başlandığını, buna izin vermemek için de il yönetimini istifayla boşaltma kararı aldıklarını belirtti.

“GÖREVDEN ALINMADIK”

Tüzüğe göre atanan yönetimlerin 45 gün içinde kongreye gitmesi gerektiğine işaret eden Bozkurt, “Ancak sadece Denizli değil, birkaç il hariç Türkiye genelinde il yönetimleri atamayla göreve geldi. Mahkeme kararıyla kongreye gidilen iller dışındaki yerlerde atama yönetimler görevde. Biz görevden alınmadık, yerimize de atama yapılmadı. Yaşanan rahatsızlık baskı oluşturdu. Biz de partiye zarar vermemek istifa ederek yol açalım istedik. Partinin ileriye gitmesi için yol açalım istedik. Ancak biz bir atama yazısıyla geldik, yine bir yazıyla gitmek isterdik. İl yönetimi ile milletvekili anlaşamıyorsa, vekili değiştiremeyeceğinize göre yönetim değişir. Biz bu isteğe yol açtık” dedi.