Öztürk’den Büyükşehir Belediyesine su tahsilatı eleştirisi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk’den Büyükşehir Belediyesine su tahsilatı eleştirisi

Öztürk’den Büyükşehir Belediyesine su tahsilatı eleştirisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2020 Salı - 11:27Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı - 11:28
Öztürk’den Büyükşehir Belediyesine su tahsilatı eleştirisi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesinin su faturalarının tahsilatı için mahalle muhtarlıklarına vezne kurma kararı aldığını söyleyerek, “coronavirüs salgını yaşanırken su paraları neden vazgeçilmez?” diye sordu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin öztürk, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak, Denizli’de su faturaları tahsilatıyla ilgili mahalle muhtarlıklarına DESKİ vezneleri kurulacağını, bu amaçla personel görevlendirmesinin de yapıldığını belirtti.

“Belediye başkanı nasıl güven kazanır? Gelir kaynağı olan su faturaları için kapıya görevli göndermeyeceğini, zam yapmayacağını başından söylerse, borcu olan abonenin iki ay suyunu kesmeyeceğini ilan ederse, öğrenciye, salgın süresince kapalı olan iş yerine fatura göndermeyeceğini duyurur ve bunu gerçekleştirirse vatandaş belediyesine güvenir” diyen Öztürk, şöyle devam etti:
“Günlerdir çağrı yapıyoruz ‘devletimiz, birkaç ay elektrik, su, doğal gaz faturasını üstlensin’ diye. Bu ütopik bir talep değil. Bakın dünyadaki en fakir ülkeler arasında sayılan Kongo bile bunu yaptı. Biz faturaların devlet tarafından ödenmesini geçtik, AK Parti'nin memleketimdeki Belediye Başkanı, vatandaşa kendinin ve başkalarının sağlığını korumak için ‘evde kal’ tavsiyesinde bulunulan bugünlerde işsiz, aşsız kalan vatandaşın ekonomik durumuna yardımcı olmak bir tarafa, sağlığını da tehdit edecek bir uygulamaya başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Gelir Şube Müdürlüğü tarafından, mahalle muhtarlık binalarına DESKİ vezne kurma kararı aldı. Kararın uygulanması konusunda bilgisayar ve yazıcı kurma işlemini 25 mahallede başlattı. Üstüne üstlük personelde görevlendirdi. Görevlendirilen personelin imza yetkisi de yok, şirket personeli. Ayrıca, Denizli Büyükşehir Belediyesi personeli evlerde su sayacı okuma işlemine ise devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı için su paraları neden vazgeçilmez?

Belediyelerin insanların yaşantısını kolaylaştırmak için çaba göstermesi gerekirken, maalesef Denizli Belediyesi hiçbir şey yapmadığı gibi para kaynakları azalmasın diye halkı bu zor günlerde daha da zora düşürecek çalışmalar yapıyor. Vatandaşa seçim öncesi verdiği sözü unutan ve üstüne üstlük bir de insaf sınırlarını zorlayan zamlar yapan Belediye Başkanının vatandaşın zor günüde yanında olmasını beklemek safça bir beklenti midir? Anlaşılan evet.

Sayın Belediye Başkanı, sizin Sağlık Bakanının "evde kalın" çağırısından haberiniz olmadı mı? Hadi siz muhtarlıklara vezne kurdunuz, vatandaş bu veznelere nasıl gelecek? Siz faturayı tahsil edeceksiniz diye sağlığından mı olsun? Yoksa geç ödeyerek cezaya girip bir kere daha zamlı fatura ödemek zorunda mı kalacak? Sayın Belediye Başkanı, sizin, Denizli'de salgın nedeniyle iş yerini kapatan, işinden ayrılan, ücretsiz izne çıkan hemşehrilerinizden haberiniz yok mu?

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kadar mı muhtaç durumda? Hiç mi kasanızda para yok? Bitki örtüsünü bozarak, dağı, taşı delerek gösteriş yapmak yerine biraz zor günler için para ayırsaydınız da halktan dua alsaydınız olmuyor muydu? Düşene bir tekme de siz mi vuracaksınız?”