İstanbul’da İmamoğlu kazandı, bu yorumlar yapıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İstanbul’da İmamoğlu kazandı, bu yorumlar yapıldı

İstanbul’da İmamoğlu kazandı, bu yorumlar yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2019 Pazar - 21:53Güncelleme: 24 Haziran 2019 Pazartesi - 00:02
İstanbul’da İmamoğlu kazandı, bu yorumlar yapıldı

İstanbul’da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından, AK Parti ve CHP’den ilk değerlendirmeler geldi. AK Partili Nihat Zeybekci, “Bundan gerekli dersleri çıkararak milletimize hizmet ve muasır medeniyet yolculuğuna devam edeceğiz” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise “Bugün kazanan 16 milyon İstanbullu” açıklamasını yaptı.

Millet İttifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçiminin iptal edilmesinin ardından İstanbullular, bugün bir kez daha sandık başına gitti. Yapılan seçimi resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li İmamoğlu bir kez daha kazandı. Seçimin yüzde 9’luk bir farkla İmamoğlu lehine sonuçlanmasından sonra değerlendirmeler gelmeye başladı.

ZEYBEKCİ: GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARACAĞIZ

AK Parti kanadından ilk değerlendirme eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den geldi. Zeybekci, sosyal medya hesabından “İstanbul’umuz seçimi hayırlı olsun,halkımızın kararını saygıyla selamlıyorum.Milletin iradesinin üzerinde bir güç yoktur.Bundan gerekli dersleri çıkararak milletimize hizmet ve muasır medeniyet yolculuğuna devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

KARACA: KAZANAN 16 MİLYON İSTANBULLU

CHP Genel Başkan yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, “Bugün kazanan 16 milyon İstanbullu. Bugün kazanan tüm Türkiye. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu’nu ve bütün İstanbulluları kutluyorum. 23 Haziran herkes için #YeniBirBaşlangıç #HerŞeyÇokGüzelOldu” paylaşımında bulundu.

AKBABA: MUTLULUK FOTOĞRAFI

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafıyla “Her Şey Çok Güzel Olacak tadında bir mutluluk fotoğrafı” ifadesini kullandı.

TİN: MİLLİ İRADENİN SANDIĞA NET TEZAHÜRÜ

Ak Parti Milletvekili Şahin Tin de “İstanbul’da bugün yapılan seçim büyük bir olgunlukla ve milli iradenin sandığa net bir şekilde tezahürüyle sonuçlanmıştır. Hiç bir tereddüte yer vermeyen, şeffaf bir şekilde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” değerlendirmesinde bulundu.