Honaz Belediye Başkanı Kepenek mazbatasını aldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Honaz Belediye Başkanı Kepenek mazbatasını aldı

Honaz Belediye Başkanı Kepenek mazbatasını aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Haziran 2019 Pazartesi - 15:26Güncelleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi - 19:10
Honaz Belediye Başkanı Kepenek mazbatasını aldı

Honaz’ın yeni Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Kepenek, mazbata töreninin ardından “Farklılıklarımızı bir kenara koyarak güzel işler başarmak için yola çıkıyoruz” açıklamasını yaptı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Honaz Belediye Başkanlığını 1 oy farkla kazanan, ancak AK Parti’nin itirazı üzerine iptal edilerek 2 Haziran’da yenilenen seçimi 10 bin 697 oyla kazanan CHP’li Yüksel Kepenek, bugün mazbatasını aldı. 

SEÇİM KURULUNA EŞİ VE OĞLUYLA GELDİ

Kepenek, eşi Kalbiye, bedensel engelli oğlu Göksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve diğer partililerle geldi. Mazbata töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kepenek, Honaz halkının 2 Haziran günü doğru kararını verdiğini söyledi. Çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Kepenek, şöyle konuştu:

"Başta oğlum, eşim ve beni destekleyen herkes adına alıyorum. Kazım ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çünkü buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ederim. Seçim bitti. Artık çalışma, barış, kardeşlik, huzur ve sevgi zamanı. O nedenle bugünden itibaren geçmişte olan her şeyi unutacağız. Bize bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza ve Turgut Devecioğlu'na teşekkür ediyorum. Taş taş üstüne koyan herkes başımızın üzerindedir. Honaz'a barış, huzur ve mutluluk vadediyorum."

KARACA: 69 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise 69 yıllık özlemin bittiği bir anı yaşadıklarını anlatarak, "Hepimiz buruk bir sevinç yaşıyoruz. Değerli Kazım abimiz bu süreçte çok büyük katkısı oldu. Sabahlara kadar nöbet tutup son güne kadar mücadele etti. Maalesef bu sevinci bizlerle birlikte yaşayamadı. Biz bu mazbatayı, bu sevinci ve onuru Kazım Arslan vekilimize atfediyoruz. Yüksel başkanımızın yanındayız, ona başarılar diliyorum" dedi.



ARSLAN'IN MEZARINA GİTTİ

Kepenek mazbatasını da alarak Antalya'nın Aksu ilçesindeki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın Asri Mezarlıktaki kabrini ziyaret etti, burada aile yakınlarına taziyelerini iletti.

Honaz Belediye Başkanlığındaki devir teslim töreninin ardından Kepenek, Vali Yardımcısı Turan Atlamaz'dan görevi teslim aldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Honaz Belediye Başkanı Kepenek, mazbata töreni sonrasında da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdı “2 Haziran seçimlerinde göstermiş olduğunuz teveccühün ardından bugün mazbatamızı almış bulunmaktayız. Bu mazbatada tüm Honaz var. Farklılıklarımızı bir kenara koyarak güzel işler başarmak için yola çıkıyoruz. Teşekkürler Honaz” ifadelerini kullandı.

HONAZ SEÇİMİNDE SÜREÇ

Honaz ilçesinde 31 Mart’ta yapılan seçim sonuçlarıyla ilgili AK Parti’nin ilçe seçim kuruluna itirazı sonrası 41 sandıkta oylar yeniden sayılmış, Kepenek’e 9 bin 387, Devecioğlu’na ise 9 bin 384 oy çıkmış, fark 3’e düşmüştü.

AK Parti ve CHP’nin sonuçlara ilişkin il seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine 13 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla Kepenek ve Devecioğlu arasındaki fark 1’e inmişti.