Denizli milletvekilleri Mecliste saray için atıştı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli milletvekilleri Mecliste saray için atıştı

Denizli milletvekilleri Mecliste saray için atıştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2020 Perşembe - 09:56Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe - 09:59
Denizli milletvekilleri Mecliste saray için atıştı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Van Gölü kıyısına Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin tartışmalar, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’yı karşı karşıya getirdi. Özkan, “Sarayı milletin evi olarak görüyoruz” derken, Karaca, “Milletin saraya ihtiyacı yok, dertlere derman olun” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen, ancak başka bir teklif içinde yeniden Meclis gündemine taşınan Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılması konusu, Denizli milletvekillerini karşı karşıya getirdi. Konuyla ilgili AK Parti adına Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Grubu adına da Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuştu.

“Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin, Bitlis Ahlat'ta düzenlemede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Kıyı Kanunu'na tabi kısımlarında imar planı kararıyla resmi kurum alanları yapılabilmesi ile ilgili maddesi” TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

KARACA: MİLLETİN SARAYA İHTİYACI YOK

CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, görüşmeler sırasında söz alarak, düzenlemenin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen devam eden inşaatla ilgili olduğunu söyledi. Karaca, “Bu milletin Ahlat sarayına değil, açlıktan ve yoksulluktan intiharın eşiğine getiren, çocuklarına ekmek parası veremediği için kendini yakmaya, bu şekilde hayatına son vermeye çalışan vatandaşlarımızın derdine derman olmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Görüşme sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise, CHP’den gelen eleştirilere “Eğer siz bugün Ahlat'a ‘hayır’ diyorsanız, oradaki şanlı tarihimizin bize bıraktığı mirasları savunacak, sahip çıkacak ve geleceğe aktaracağımız bu değerlere ‘hayır’ diyorsanız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o eserlerine de ‘hayır’ diyorsunuz. CHP'ye yakışmıyor, aziz milletimize yakışmıyor. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz, millete hizmetkâr olacak bütün devlet personelinin çalıştığı makam olarak görüyoruz. İsteseniz de istemeseniz de milletin evi, milletin parlamentosu tarafından, milletin yargısı tarafından alınan kararlarla adım adım, aşama aşama hayata geçecek” yanıtını verdi.