DENİB’den maliyet düşürme teknikleri eğitimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB’den maliyet düşürme teknikleri eğitimi

DENİB’den maliyet düşürme teknikleri eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Kasım 2019 Perşembe - 12:22Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe - 12:22
DENİB’den maliyet düşürme teknikleri eğitimi

Denizli İhracatçılar Birliğinde (DENİB), firma yöneticilerine yönelik “Maliyet Düşürme Teknikleri Eğitimi” gerçekleştirildi

DENİB üyesi firmaların farklı departmanlarında görev yapan personelin katıldığı eğitim semineri, Nova Akademi’den Bülent Yeni tarafından verildi. Seminerde, piyasa ve temel maliyet kavramları, verimlilik ve etkinlik kavramları, verimlilik ve etkinliğin ölçülmesi ve geliştirilmesi, stratejik yönetimin verimlilik ile ilişkisi, Ar-Ge süreçlerinde maliyet düşürme, üretim süreçlerinde verimlilik arttırma, insan kaynakları süreçlerinde verimlilik arttırma ve tedarik zincirinde maliyet düşürme teknikleri gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

Eğitmen Bülent Yeni, rekabetin yoğun yaşandığı piyasada sadece en iyi firmaların ayakta kalabildiğine dikkat çekerek, günümüzde birçok firmada mesailerin günlük işlerle geçirildiğini ve geleceğe bakılmadığını söyledi.  Yeni, sözlerini şöyle tamamladı:

“Üst yönetiminden operatörüne kadar tüm bölüm çalışanları, rutin işlerinin yanı sıra yaptıkları işi maliyet, kalite ve süre bakımından sürekli iyileştirilmelidir. Sürekli iyileştirme firmanın kültürüne tamamıyla işlediği zaman o firmanın yeri sektörde gittikçe sağlamlaşır. Çalışanların kendi yaptıkları işleri iyileştirerek ürün maliyetlerinin düşürülebilmesi için ilk şart çalışanların bunu nasıl yapacağını bilmeleridir.”