PAÜ, Kazakistan Üniversitesi ile anlaşma imzaladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ, Kazakistan Üniversitesi ile anlaşma imzaladı

PAÜ, Kazakistan Üniversitesi ile anlaşma imzaladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 18:10Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 18:10
PAÜ, Kazakistan Üniversitesi ile anlaşma imzaladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi ile iş birliği ve öğrenci değişim programı anlaşması imzaladı.

PAÜ Rektörlüğündeki imza törenine başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Baatırbek Akılbekov, PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Osman Çiftçi ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, PAÜ Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir katıldı.

Prof. Dr. Bağ, imzalanan protokol ile ilgili “Pamukkale Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalar, çevreye duyarlı projeler ve öğrenci merkezli yönetim anlayışının yanında yurt içi yurt dışından diğer üniversitelerle de iş birliklerineönem veriyoruz. Her yıl değişim programları ile dünyanın ve ülkemizin farklı yerlerinden öğrencileri üniversitemizde misafir ederek hem kültürler arası etkileşimi arttırıyoruz. Bu protokol ile de yine Kırgızistan ve Türkiye arasındaki bilim ve kültürde kurulan köprülerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. İmzalanan bu protokolün iki ülke ve iki üniversite adına hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

PAÜ ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi arasında imzalanan ikili iş birliği ve Mevlana Değişim Programı kapsamında, ortak araştırma projeleri geliştirilecek, eğitim ve araştırma amaçlı bilimsel yayınların ve diğer materyallerin karşılıklı değişimi yapılacak. 2019- 2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren tüm fakülte programlarında iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı gerçekleştirilecek. İlk olarak Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatları ile Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümleri öğrenci kabulüne başlayacak. Ayrıca yaz dönemlerinde karşılıklı kültür programları düzenlenecek.