Hileli ürünler ifşa edildi, listede Denizli de var – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hileli ürünler ifşa edildi, listede Denizli...

Hileli ürünler ifşa edildi, listede Denizli de var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Şubat 2020 Cuma - 21:45Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma - 21:45
Hileli ürünler ifşa edildi, listede Denizli de var

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını olumsuz etkileyen taklit ve tahşişli (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma) ürünlerin listesini yayınladı. Listede Denizli’de satılan bir ürün de yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, gıda güvenirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığı ile tüketici menfaatlerinin korunması, haksız rekabetin engellenmesi amacıyla kontrollerin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, taklit ve tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 74 firmaya ait 99 parti ürünün bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulduğu da kaydedilerek, “Gıda konusunda kamu otoritesi olan bakanlığımız, yasalarla verilmiş tüm yetkileri tereddütsüz kullanarak gıda güvenilirliğinin sağlanmasına ve tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak ve büyük bir titizlikle sürdürmektedir” denildi.

LİSTEDE DENİZLİ DE VAR

Bakanlığın açıkladığı taklit ve tağşişli ürünler listesinde Denizli’den de bir ürün yer aldı. O açıklamaya göre, kahve olarak satılan üründe ilaç etken maddesi tespit edildi.