Genç gönüllüler için tarla günü düzenlendi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Genç gönüllüler için tarla günü düzenlendi

Genç gönüllüler için tarla günü düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2019 Cuma - 10:45Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma - 10:45
Genç gönüllüler için tarla günü düzenlendi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, gençlerin tarıma ilgilerini artırmak amacıyla tarla günün düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 7 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" kapsamında, Aşağışamlı Mahallesi’nde düzenlenen tarla gününe Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Şube Müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “ Yeni Geliştirilen Yerli Pamuk Çeşit Demonstrasyonu” projesi kapsamında üretici Osman Solak’a ait pamuk tarlasında yapılan etkinlikte gençler, yerli pamuk çeşitlerini inceleme fırsatı buldu.

Genç gönüllüler adına duygularını ifade eden Nursima Şanlı, “Bizler ziraat ile ilgili bölüm okumuyoruz ama bu tarla günü vesilesiyle pamuğu ilk kez tarlada gördüm. Muhteşem bir beyazlık. Pamuğun tarih içerisinde her zaman önemli bir bitki olduğu, yetiştirilen iki çeşidin de milli tohumumuz olduğu ve kalitesi ve veriminin yüksek olduğu,yerli pamuk çeşitlerin geliştirilmesi gibi çalışmalar kendi ülkemiz adına gayet olumlu” dedi.