Ekmek ambalaj içinde satılacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ekmek ambalaj içinde satılacak

Ekmek ambalaj içinde satılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2020 Çarşamba - 17:25Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe - 18:56
Ekmek ambalaj içinde satılacak

Tarım ve Orman Bakanlığının yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 81 ile gönderdiği talimata göre fırınlar, ekmek ve ekmek çeşitlerini, gıda ile temasa uygun kağıt veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine koyarak satışa başladı.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında oda üyelerinin üretim yerlerinde gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Ekmeğin üç öğün sofralarda yer alan gıda maddesi olduğuna dikkat çeken Karadaban, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar temiz üretilen ekmeğin ve pidenin daha hijyenik koşullarda üretilmesi için tedbirleri  arttırdık. Pideler, kapalı pakette aracı olmadan tüketiciye ulaştırılacak. Ekmek satışında da bir dizi önlem alındı. Buna göre, ekmek hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kağıt esaslı malzemeyle paketlenecek. Ekmeğin dolap içinde satılmasına da devam edilecek. Ancak ekmekler görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak verilecek. Müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine izin verilmeyecek. Bu aşamada perakende satış yerlerinde özellikle bakkal ve marketlerin dışında kesinlikle ekmek satılmayacak.”

Karadaban, tüketicilerin hijyen kuralları ve hizmet kalitesiyle ilgili talep ve şikayetlerini 0532 760 96 56 numaralı whatsapp destek hattına bildirebileceğini sözlerine ekledi.