Sokağa çıkma yasağına uymayana hapis cezası – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sokağa çıkma yasağına uymayana hapis cezası

Sokağa çıkma yasağına uymayana hapis cezası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2020 Cumartesi - 09:24Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi - 09:24
Sokağa çıkma yasağına uymayana hapis cezası

Coronavirüs ile mücadele kapsamında ek önlemler alındı. Bunlardan birisi de sokağa çıkma yasağıyla ilgili. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara para cezasının yanı sıra, hapis cezasıyla sonuçlanacak adli işlem de uygulanabilecek.

Denizli İl Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın coronavirüs salgınıyla mücadele için açıkladığı ek önlemle ve İçişleri Bakanlığının bu doğrultuda yayımladığı genelgenin ardından bir dizi karar aldı.

Bunlardan birisi de 65 yaş ve üstündekilerden sonra, 01.01.2000 tarihinden sonra doğanların da sokağa çıkma yasağı kapsamına alınmasıyla ilgili oldu. Kurul kararında, “Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına” denildi.

HAPİS CEZASI GETİREN O MADDE

Denizli İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararında işaret edilen TCK.’nın 195. Maddesinde "Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" deniliyor.