Binlerce Denizlili Büyükşehir’in aşure hayrında buluştu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Binlerce Denizlili Büyükşehir’in aşure hayrında buluştu

Binlerce Denizlili Büyükşehir’in aşure hayrında buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2019 Cuma - 16:21Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma - 16:21
Binlerce Denizlili Büyükşehir’in aşure hayrında buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure hayrı, binlerce Denizliliyi bir araya getirdi. Protokol üyeleri, Bayramyeri’nde kurulan çadırda vatandaşlara aşureleri elleriyle dağıttı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı düzenlediği aşure hayrı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen aşure hayrına Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen programda binlerce Denizlili buluştu. Vali Karahan, Başkan Zolan ve milletvekilleri, tepsilerin başına geçip aşure ikramını elleriyle yaptı.

"BU DEĞERLERİ GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ"

Bir kez daha muharrem ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Zolan, aşurenin muharrem ayının güzelliği ve geçmişten bugüne kadar gelen bir değer olduğunu belirtti. Zolan, şunları kaydetti:

"Muharrem ayında hemen hemen her evde aşure yapılır ve dağıtılır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımızı yapmak için buradayız. Vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgisi var, çok teşekkür ediyorum. Aşure kardeşliktir, sevgidir, birlik ve beraberliktir. Aslında aşure, çok farklı şeyler bir araya geldiğinde güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteren bir lezzettir. Allah'ım bize böyle bir güzelliği lütfetmiş. Biz de bugüne kadar gelen bu değerleri geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızla gönül gönüle bu değerimizi yaşayarak kardeşlik ufkunu en geniş şekilde oluşturuyoruz."

"KARDEŞÇE, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Herkesin farklı düşünceleri olabileceğini, ancak aynı aşureye katılan malzemeler gibi bir yere gelindiğinde güzel tatların ortaya çıkabileceğini, bu nedenle aşureyi çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, bu değerleri geleceğe taşımak gerektiğini, bu konuda gerekeni yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muharrem ayının hicri yılbaşı olduğunu anımsatan Zolan, "Bu güzellikleri yaşatmak için elbirliği ile yürümemiz, koşmamız gerekiyor. Muharrem ayı dendiğinde, aşure dendiğinde bu değerlerimizi hatırlamamız gerekiyor. Ben tüm Denizlili kardeşlerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerle beraber gönül gönüle oldular, bugüne kadar birlikte yürüdük. Biz de onları çok seviyoruz. Kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam ediyoruz. Denizlimizde güzellikler olmaya devam etsin istiyoruz. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olsun" dedi.