Altıparmak’tan kaldırımları otoparka dönüştürene af yok mesajı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Altıparmak’tan kaldırımları otoparka dönüştürene af yok...

Altıparmak’tan kaldırımları otoparka dönüştürene af yok mesajı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 23:42Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 23:42
Altıparmak’tan kaldırımları otoparka dönüştürene af yok mesajı

Vali Ahmet Altıparmak, şikayetlerin giderek arttığı yaya kaldırımları ile ilgili “cezalar yazılıyor, gerekli düzenlemeler yapılıyor” açıklamasını yaparken, artan kazalarla ilgili de bazı önlemlerin uygulamaya geçirileceğini söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni (DGC) ziyaret etti. DGC’ye gelişinde Başkan Osman Nuri Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Altıparmak, trafik kazalarından kaldırımların otopark gibi kullanılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in makam şoförüyle birlikte şehit olduğu kaza ve sosyal medyadan bu kazayla ilgili yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 32 kişi hakkında soruşturma açılmasına ilişkin bilgi verdi. O açıklamanın satırbaşları şöyle:

“KAZALARIN YAŞANDIĞI YERLER TEK TEK İNCELENİYORé

Artan trafik kazarlıyla ilgili çalışma yapmak üzere oluşturduğumuz Trafik Platformu var. O platformda Büyükşehir Belediyesi, jandarma, emniyet, karayolları bulunuyor. Kazaların yoğun olduğu her bir yeri tespit edilip, önerilerini hazırlıyorlar. Tek yön yapılacaksa ya da başka bir önlem alınacaksa bunları konuşup tartışıyoruz bu çalışma grubunda. Kazaların yoğun yaşandığı yerlerle ilgili neler yapabileceğimizi tekrar masaya yatıracağız.

“MAYIS KAZALARIN YOĞUN OLDUĞU AY”

Türkiye’nin kaza istatistiklerine bakılırsa, mayıs ayı kazaların yoğun yaşandığı bir aydır. Nereden kaynaklı bilmiyoruz ama böyle bir sıkıntı yaşıyoruz maalesef. Herkesin dikkatli olmasın lazım. Baharla birlikte tarım işçilerinin gelmeye başlaması nedeniyle traktör ve iş makineleri de yollarda sıkça görülüyor. Kamyonlarla, otobüslerle ilgili de tedbirler alıyoruz. Aynı zamanda eğitim faaliyetlerimiz var. Onun dışında kazaların önlenmesine yönelik tedbirleri bir bütün halinde alıyoruz.

Sayın Başsavcımızın şehit olduğu olaydan dolayı kamyonları birinci sıraya aldık. Büyük otobüslerin de içinde olacağı tedbirleri biraz daha yoğunlaştıracağız. Sadece emniyet tedbirlerine değil, eğitim faaliyetleri ve fiziki altyapının düzeltilmesine de bakıyoruz. Yani olaya tek boyutlu değil çok boyutlu bakmaya çalışıyoruz.

KALDIRIMI OTOPARKA ÇEVİRENE CEZA

Hafta sonunda şehir içinde biraz yürüdüm. Bazı marketlerin işyerlerinin önündeki kaldırımları kendilerine otopark yaptığını gördüm. Resmen düzenlemiş, orayı otopark haline getirmişler. Bunlara cezaları yazıldı. Gerekli düzenlemeleri yapacağız bundan sonra.

HER DETAY ARAŞTIRILIYOR

Başsavcımız iyi bir dosttu. Maalesef acı bir olayda kaybettik. O zamanda ifade ettim, milyonda bir olsa da “acaba bir suikast olabilir mi?” sorusunu, ihtimalini sonuna kadar araştıracağız. Savcılarımızın koordinasyonunda, emniyetin teknik birimleri ve akademisyenlerin desteğiyle soruşturma gayet güzel gidiyor ama detayı konusunda bir şey söyleyemem şu an.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINA SORUŞTURMALAR

Kimin ne niyette olduğuna bakmak lazım. Bir gerçeği mi arıyoruz? Yoksa birilerini tehdit etmeye, korkutmaya yönelik bir şey mi var ona bakmak lazım, niyetini ölçmek lazım. Doğrudan şu şudur demek çok zor. Ülkede panik yaratmaya, korkutmaya, iş yapan insanlarda kaygı yaratmaya yönelik, daha doğrusu kasti bir takım şeyler olabilir, ona dikkat etmek lazım. Biz doğrunun peşindeyiz.