Site icon D20Haber

Evde sağlık hizmeti protokolü imzalandı

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Vali Ahmet Altıparmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Berna Öztürk katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, ağır engelli vatandaşların kurumlarca tespitinin yapılacağını söyleyerek, “Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek Devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Ülkemiz sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bugün imzaladığımız protokol ile buna katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz”

dedi.

Protokol ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı kuruluşları tarafından Evde Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına Dair Yönetmelik kapsamında, ağır engelli ibareli engelli sağlık kurulu raporu bulunan, engelli ya da yaşlı olup bakım sağlayan yakını olmayan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne huzurevinde kalmak için başvuru yapmış ve başvurusu kabul edilmiş, fakat huzurevinde yer olmadığı için kendi evlerinde huzurevine yerleşebilmek için sıra bekleyen yaşlı vatandaşlar öncellikli olarak evde sağlık hizmetinden yararlandırılacak.

Exit mobile version