Site icon D20Haber

Bir defa da 1 kasa kuzugöbeği

Bir tanesinin bir kilo etin sağladığı proteine eşdeğer olduğu söylenen, B1, B2 v3 C vitaminleri deposu olarak gösterilen, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kansere karşı destek sağladığı ifade edilen kuzugöbeğinde, havaların sıcak gitmesiyle bu yıl toplama sezonu erken açıldı.

Özellikle hafta sonları kentte oturanlar ilçelere kuzugöbeği için giderken, Buldan’da veteriner Hekim Baki Özyurt, topladığı bir kasa kuzugöbeğiyle yer bulma konusunda uzman olduğunu gösterdi. Sezonun bu yıl erken açıldığını söyleyen Özyurt “Bu sene bahar biraz erken geldi. Bazı arkadaşların topladıkları kuzugöbekleri oldukça küçük. Ben bu küçüklerin toplanmasını tehlikeli olarak görüyorum. Kuzugöbeğinin ileriki yıllarda da bol olması için büyük olarak ve sap kısmından koparılarak toplanması gerekiyor. Bozalan ve Bölmekaya bölgelerinde başlayan ve Nisan ayında yayla bölgemizde bol miktarda kuzugöbeği yetişiyor” dedi.

Özyurt, kuzugöbeğinin kilo fiyatının yaş satıldığında 100 lira, kurutularak satıldığında 400 lira olduğunu, kendisinin satmak için değil dostlarıyla paylaşmak için topladığını ifade etti.

Kaynak: buldandayasam.com

Exit mobile version