Site icon D20Haber

Cezaevinden çıktı önce işini, sonra da kooperatif kurdu

Mükerrem Güleç, henüz çocuk denilebilecek yaşta evlilik yaptı. Bir oğlu dünyaya gelen Güleç, 15 yılın sonunda evliliği boşanmayla bitti. İş hayatına atılıp butik açtı ama ticari yönden yaşadığı sıkıntı nedeniyle 2009’da cezaevine girdi. Tam 7 yıl demir parmaklıkların ardında kaldı. Şartlı tahliyeyle Eylül-2016’da özgürlüğüne kavuştu. Bundan sonrası da Güleç’in şansının yüzüne güldüğü dönem oldu.

TAHLİYEDEN BİR AY SONRA İŞİNİ KURMAK İÇİN KOLLARI SIVADI

İŞKUR’un eski hükümlülere sağladığı destekten yararlanmak isteyen Mükerrem Güleç, tahliyesinden bir ay sonra ikinci kez kendi işini kurmak üzere kollarını sıvadı. Solucan ve solucan gübresi üretimiyle ilgili bir proje hazırlayıp İŞKUR’a sundu. Proje desteğiyle ilgili hibe kredisine geçen yıl mart ayında onay çıktı.

Sağlanan hibe desteğiyle 160 bin solucan, solucan gübresi eleme makinesi ve üretim kasaları alıp işe koyuldu. Solucan sayısını 3 milyona çıkarırken, 10 ton organik gübre üreterek, Antalya’nın Manavgat ve Serik, Aydın’ın Söke ilçelerinde tarımla uğraşan üreticilere sattı.

ÜRETİCİLERİ KOPERATİF ÇATISI ALTINDA TOPLADI

Kendi işini kurup geliştirem Güleç, bu kez kendisi gibi solucan gübresi üretenleri kooperatif çatısı altında yoplamak üzere çalışma başlattı. Üreticilere “Gelin birlik olalım, kooperatifimizi kuralım, işimizi çağın gereklerine uygun ve daha kaliteli hale getirelim” çağrısı yapan Güleç, gübre ve solucan maması üretimiyle ilgili bilgilendirmek için de işletmesinin kapılarını açtı.

Bu çağrısı karşılık bulunca da Denizli Organik Solucan Gübresi Kooperatifi’nin (DOSGÜB) kuruluşunu gerçekleştirdi. Kısa sürede 65 üyeye ulaşan kooperatin başkanlığına da Denizli Ticaret Odası’nda yapılan genel kurulla Mükerrem Güleç seçildi.

“UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM”

DOSGÜB Kooperatifi Başkanı Mükerrem Güleç, bugünlere gelme sürecini ‘’ Yola ilk çıktığım zamandan bu güne umudumu hiç kaybetmedim. Çalışmalarımı büyütmenin ve başkalarına da faydalı olabilmenin hayali ile işime yön verdim. En başından beri akıl hocam olan Mehmet Levent Kocaalan ile birlikte girişimcilik eğitimlerine katılıyorum. Eğitimlerde girişimci olmanın, cesaretli olmanın, kendine güvenmenin başarıyı getirdiğini anlatıyorum. İnsanlara bu anlamda yardımcı olabilmek ve onların gözlerinde umut ışığı görmek ise beni daha da mutlu ediyo” sözlweriyle anlattı.
Güleç, ‘’ Bundan 1.5 yıl önce cezaevinden çıktığımda hiçbir şeyim yoktu. Ben inandım, daha önemlisi kapısını çaldığım devlet kurumları, odalar, ailem ve çevrem de bana inandı. Onların desteği ve inancım sayesinde ülkem için çalışıyorum, üretiyorum, ürettiriyorum ve insanlara yardımcı oluyorum. Bu günlere gelebilmem için kapısını ilk çaldığım ve ilk adımı atmamı sağlayan Denizli İŞKUR’a, yola devam etmemi ve ilerlememi sağlayan Denizli Ticaret Odası Başkanıma, Girişimcilik eğitim hocam Mehmet Levent Kocaalan’a, Çalışma arkadaşım Uğur Bingöl’e, destekleriyle hep yanımda olan devlet büyüklerime ve aileme ne kadar teşekkür etsem az gelir. İyi ki varlar. İyi ki yanımdalar.’’ diyerek duygularını dile getirdi.

Exit mobile version