Site icon D20Haber

Girişimcilik eğitimini tamamlayan 100 kişiye sertifika

Merkezefendi Kaymakamlığı’ndaki sertifika törenine Vali Hasan Karahan, Kaymakam Şükrü Görücü, KOSGEB Müdür Vekili Aziz Acar, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevtap Nebiçavuşoğlu ile kursiyerler katıldı.

Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, engelli, eski hükümlü, eşi cezaevinde olan veya eşinden boşanmış, Kadın Konuk Evi’nden ayrılmış, sosyal yardımlardan faydalanan ve hayata tutunmaya çalışan kişilerin kendi işlerini kurabilmelerini sağlamak amacıyla girişimcilik eğitimi kursu düzenledi.

Kursu tamamlayanlara sertifikalarının verilmesi törenine katılan Vali Karahan, “Güzel bir projeyi İŞKUR, KOSGEB ve Merkezefendi Kaymakamlığımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Devletimiz sizlere bir anahtar veriyor, bir imkân sağlıyor. Tabi bunu kullanacak olan sizlerin gayreti ve bundan sonraki azmi ve kararlılığıdır. Girişimcilik kursunu bitirip, sertifikayı almaya hak kazanan arkadaşlarımız işin önemli bir kısmını tamamladı. Bundan sonra Vakıflarımızın, İŞKUR’un ve KOSGEB’in sağladığı destekle inşallah hayatınızı kendi kazancınızla kendi gayretlerinizle devam ettireceksiniz. Hem kendiniz ekmek yiyeceksiniz hem de belki istihdam sağlayarak başkalarının rızkına da vesile olacaksınız. Merkezefendi Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen İl Müdürlerimiz ve personellerimizi de kutluyorum. İnşallah örnek bir proje olacak. Türkiye çapında da ilk defa uygulanan bir proje olması açısından da önemli bir proje. İnşallah ardı da gelir. Şimdiden hayırlı olsun. Allah’ım güzel bereketli kazançlar versin” dedi.

Exit mobile version