Site icon D20Haber

Cezaevinden çıkan kadının hayatı 18 bin liralık hibeyle değişti

Butik sahibiyken ticari nedenlerden dolayı 8 yıl hapis cezası alan bir çocuk annesi Mükerrem Güleç, tahliyesine kısa bir süre kalan kendisine yapılan bilgilendirmeyle tahliye sonrası ne yapacağına karar verdi. Cezaevinden çıktıktan sonra İŞKUR’a giderek, eski hükümlülerin topluma kazandırılması uygulaması kapsamında sağlanan destekten yararlandı.

Cezaevindeyken solucan üretimiyle ilgili bilgi sahibi olduğundan bu işe yöneldiğini ve proje hazırlayıp sunmasının ardından 18 bin lira hibe desteği sağlandığını anlatan Güleç, “Bana 18 bin TL hibe verildi, 2017 yılının Nisan ayında. O hibe ile 160 bin solucan aldım. Bir de eleme eleğini. Sonra küçük bir yerde işimi yürütmeye başladım. Şu anda Konya, Antalya, Denizli bölgesi ve birçok ilçede pazarım var. Hala daha herkesle istişare yapıyorum. 160 bin solucanla başladım, 15-20 milyon solucana ulaştım. Aylık kapasitem sıvıda 40 ile 50 ton, katıda 20 ton” dedi.

“HEDEFİM ESKİ HÜKÜMLÜLERİ İSTİHDAM ETMEK”

Hedefinin eski kadın hükümlüleri istihdam etmek olduğunu belirten Güleç, “Cezaevinde bir gün önceniz veya sonranız yoktur, sadece o anı yaşarsınız. Tabi ki de hayal ediyorsunuz insansınız sonuçta. Ama çaresizliğin bittiği bir yerdesiniz orada. Acabalar güzel sonuçlar verdi. Niyetim ve amacım Allah nasip ederse hükümlüleri istihdam edebileceğim daha büyük iş yeri ve kapasitesi büyük. Ne kadar eski hükümlü varsa hepsine istihdam sağlayacak şekilde işletme kurmayı hedefliyorum. Yaklaşık yıllık ciromuz 150 ile 200 bin arası. Kadınlarımıza yıkılmasınlar. Bana ulaşmalarını o kadar çok istiyorum, görüşmek istiyorum onlarla. Kadın bir anadır, kadın candır ve olduğu yerde her şey vardır” diye konuştu.

GÜLEÇ’İN BAŞARISI DİĞER HÜKÜMLÜLERE ÖRNEK OLUYOR

Mükerrem Güleç’in belli dönemlerde cezaevindeki hükümlülere hayat hikayesini anlatarak örnek olduğunu belirten Denetim Serbestlik Müdürü Kamil Demir ise, “Kişiler denetim serbestlik altında hükümlüklerini ve cezalarını toplum içerisinde yerine getirirken, aynı zamanda müdürlüğümüz olarak kişilerin topluma tekrar uyumu için farklı çalışmalarla yürütülüyor. Bunlardan bir örneği de eski hükümlüler kendi iş yerlerini kurmak için müdürlüğümüze müracaat ederek hem İŞKUR ve Ticaret Odası Başkanlığı destekleriyle eğitimler aldırtmaktayız. Mükerrem Hanımda eski hükümlümüz. Kendisine teklifle gittik. Maşallah iş yerini açtı. Dedik ki seni ayda birkaç kere alarak bayan hükümlülere kendi hayatını öğret. Sıfırdan nerelere geldiğini anlat. Kendisi de bizi kırmadı ve gelerek örnek oluyor” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)

Exit mobile version