Site icon D20Haber

Kabel: Mimar ve mühendisler belediye kadrosuna alınmalı

Mimarlar Odası Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, yazılı açıklamasında, Merkezefendi Belediyesinde mimar ve mühendis kadrosunda çalışanların özlük hakları ve maaşları ile ilgili kendilerini bir bildirimde bulunulmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Odamıza her ne kadar Belediye çalışanları tarafından bir bildirim olmasa da odamızın temel görevlerinden birisi de meslektaş hakkını korumaktır.

Mimar ve mühendis meslektaşlarımızın duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda taşeron firma Mertaş’a bağlı olarak çalıştıkları öğrenilmiştir. Mimar ve mühendis çalışanların maaşlarının hak ettikleri bedel olmadığı; aynı zamanda TMMOB’nin mimar, mühendis ve şehir plancıları için belirlediği brüt asgari bedelin 11.200,00 TL olduğu konusunda odamız tarafından hazırlanan bir uyarı yazısı Merkezefendi Belediyesine gönderilmiştir.

Her yerde ve her zaman TMMOB’a bağlı oda üyelerinin birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerek söylediğimiz gibi, mimar ve mühendis meslektaşlarımız taşeron şirketlerde çalıştırılmaktan vazgeçilerek acilen belediye kadrosuna alınmalıdır. Meslektaşlarımızın maaşları acilen TMMOB tarafından belirlenen brüt asgari bedel düzeyine çıkarılmalıdır.”

Exit mobile version